"Kaset komplosu" davası

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 09.08.2018 - 13:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski CHP Genel Bakan Deniz Baykal ile eski MHPli yöneticilerin özel hayatlarna ilikin görüntülerin yaynlanmasyla ilgili aralarnda Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) eleba Fetullah Gülenin de bulunduu 171 kiinin yargland davaya sanklarn savunmalaryla devam edildi.

Ankara 14üncü Ar Ceza Mahkemesince Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki salonda görülen durumaya, tutuklu ve tutuksuz sanklar ile taraf avukatlar katld.

Durumann öleden sonraki bölümünde sank eski emniyet müdürü Osman Gülbel savunma yapt.

Gülbel, 2007de Ankara stihbarat ube Müdürlüünde, 2011den sonra da Düzce stihbarat ube Müdürlüünde görev yaptn belirterek, hakkndaki suçlamalar reddetti.

Önleme amaçl dinleme çalmasyla ilgili suçlamann aslsz olduunu savunarak kabul etmeyen Osman Gülbel, FETÖ üyesi olmadn da ileri sürdü.

Gülbel, FETÖnün mahrem yapsna iliskin oluturulan listede teslimiyeti, sadakati ve ball en üst seviyede olan kiileri ifade ettii belirtilen A5 eklinde kodlanmasn da kabul etmedi.

Örgütün ifreli haberleme program ByLocku kullandn da reddeden sank Gülbel, baka bir mahkemede de benzer suçlardan yargland için dosyasnn ayrlmasn, ayrca tahliyesini ve beraatini talep etti.

Durumaya yarn devam edilmek üzere ara verildi.

Ana Sayfaya Git