Kaset komplosunda "en sadık FETÖ'cüler" kullanılmış

Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili iddianamede, şüphelilerden 53'ünün "FETÖ'ye teslimiyeti ve sadakati en üst seviyedeki kişilerden olduğu" bildirildi

Haberler 09.10.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, eski CHP Genel Bakan Deniz Baykal ile eski MHPli yöneticilerin özel hayatlarna ilikin görüntülerin internet ortamnda yaymlanmasyla ilgili kaset komplosu iddianamesinde, üphelilerden 53ünün, FETÖye teslimiyeti, sadakati ve ball en üst seviyedeki kiilerden olduu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Basavcl Anayasal Düzene Kar lenen Suçlar Soruturma Bürosunca, aralarnda FETÖ eleba Fetullah Gülenin de bulunduu 171 üpheli hakknda hazrlanan, Ankara 14. Ar Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, silahl terör örgütü kurma ve yönetme, silahl terör örgütüne üye olma ve özel hayatn gizliliini ihlal gibi 8 ayr suçlamaya yer verildi.

ddianamede, üphelilerden 15i hakknda silahl terör örgütü üyelii suçlamas yer almazken Fetullah Gülen, Osman Hilmi Özdil, Ramazan Akyürek ve Ömer Altparmaka ise silahl terör örgütü kurma ve yönetme ile dier suçlamalar yöneltildi.

EN SADIK FETÖCÜLER KULLANILMI

ddianamede, silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla dava açlmas talep edilen 152 üpheli hakknda, Emniyet Genel Müdürlüünce hazrlanan rapora da yer verildi.

FETÖnün mahrem yapsna ilikin hazrland belirtilen 26 Temmuz 2017 tarihli raporda, iddianamedeki üphelilerden 53ü A5 olarak kodland. Bu kodlamada yer alan zanllarn, örgüt mensubiyeti, teslimiyeti, sadakati ve ball en üst seviyede olan kiileri temsil ettii bildirildi.

Kaset komplosunda aktif rol ald belirtilen ve A5 olarak kodlanan 53 üphelinin isimleri unlar:

Ayhan Falakal, Recep Güven, Cogun çakar, Lokman Krcl, Yurt Atayün, Muharrem Durmaz, Erol Demirhan, brahim Tuka, Ertan Arslan, Abdül Köksal, Ahmet Kabaaaç, Ahmet Ümit Seçgin, Ali hsan Tezcan, Aydn Altunkaya, Bahaddin Alaca, Cemal Yörübulut, Erdal Argn, Erhan Sazil, Yunus Hazar, Fatih Doan, Halil Adal, Harun Aydn, Hikmet Kopar, zzet Ylmaz, Kaan Özyiit, Latif Harun Pikin, Mehmet Akif Ylmaz, Mehmet Demirbilek, Mehmet Karatekin, Mehmet Koçak, Muammer Acar, Muhammed Mustafa Aksoy, Murat Ahmetolu, Mustafa Alptekin, Nurullah Karata, Okay Aytekin, Osman Gülbel, Osman Karakuzu, Ömer Faruk Kartn, Özgüt Türker, Sadk Akpnarl, Selim Yadsba, aban Albayrak, erif Yiit, Talha Ülkümen, Tamer Özbek, Timurta Kayac, Tolga Güzelta, Üstün Yukarkr, Ylmaz Angn, Ahmet entürk, Sadettin Akgüç ve Tamer Bülent Demirel.

7 ÜPHEL B5 KATEGORSNDE

Emniyet tarafndan hazrlanan raporda, 7 üpheli de B5 olarak kodland.

FETÖ mensubiyeti, sadakati ve ball olan ancak baz konular sorgulayan örgüt üyelerini ifade eden bu kodlamada yer alan isimler de Hami Güney, Abdülhalim Sönmez, Hüseyin Danac, Muhammed kbal Kayaduman, Ömer Demir, Selçuk Küçükaslan ve Türkay Aydn olarak sraland.

Ana Sayfaya Git