Kaşıkçı için konsolosluk önünde bekleyiş sürüyor

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın, evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bekleyiş sürüyor.

Haberler 15.10.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 15.10.2018 - 11:18

Washington Post yazar Suudi gazeteci Cemal Kakçnn, 2 Ekimde evlilik ilemleri için gittii ve bir daha çkmad Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluu önündeki bekleyi devam ediyor.

stanbul Cumhuriyet Basavclnn, alkonulmasna ilikin soruturma balatt gazeteci Kakçnn akbeti ile ilgili belirsizlik sürüyor. Kakçnn en son görüldüü yer olan Beiktataki Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluu önünde gazeteciler bekleyilerine bugün de devam ediyor.

Yerli ve yabanc çok sayda gazetecinin konsolosluk önündeki bekleyileri sürerken, etraf polis bariyerleriyle çevrili bulunan bakonsolosluk binasna baz yetkililer araçlaryla giri yapt.

Erdoan ve Selman telefonda görümütü

Öte yandan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Suudi Arabistan Kral Selman Bin Abdulaziz konuyla alakal olarak dün bir telefon görümesi gerçekletirmiti.

Görümede, Suudi gazeteci Cemal Kakç olaynn aydnlatlmas meselesi ele alnrken, Cumhurbakan Erdoan ve Kral Selmann, olayn soruturulmas çerçevesinde ortak çalma grubu oluturulmasnn önemine vurgu yaplmt.

Olay

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katk veren ve ayn zamanda Washington Post gazetesinde de yazlar yazan Kakç, 2 Ekim sal günü resmi ilemler için Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluuna gittikten sonra ortadan kaybolmutu.

Emniyet kaynaklarndan alnan bilgide, Kakçnn 2 Ekimde evlilik ilemleri için gittii Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluundan bir daha çkmad teyit edilirken, bakonsolosluk binasnda ayn saatlerde, 2 uçakla stanbula gelen aralarnda yetkililerin de yer ald 15 Suudi vatandann bulunduu, bu kiilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendii kaydedilmiti.

Ana Sayfaya Git