Katar, Türkiye'ye teşekkür etti

Katar'dan Türkiye'ye teşekkür mesajları yansıdı.Geçtğimiz gün Türkiye'den uçakla gönderilen tavuk markasının ürülerini ön planda satıldığını açıklayan Katar, sson dakika Türkiye'ye yanlarında olunduğu için teşekkür etti.

Haberler 12.06.2017 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katardan Türkiyeye teekkür mesajlar yansd.Geçtimiz gün Türkiyeden uçakla gönderilen tavuk markasnn ürülerini ön planda satldn açklayan Katar, sson dakika Türkiyeye yanlarnda olunduu için teekkür etti.

Katarn bakenti Dohadaki ofisinde AA muhabirine açklamalarda bulunan arki, Suudi Arabistann ban çektii baz Arap ülkelerinin uygulad siyasi ve ekonomik ambargonun ülkesi üzerindeki etkilerini deerlendirdi.

arki, Türk hükümeti ve halkna yardmlarndan dolay teekkür ediyoruz. Türkiyeden gelen gda ürünleri tüm halkmzn ihtiyaçlarn karlad, karlamaya da devam ediyor. Bu destei asla unutmayacaz. ifadelerini kulland.

Dier baz ülkelerle de temasa geçerek ibirlii yaptklarn belirten arki, en büyük yardm ise gerçek dost olarak nitelendirdikleri Türkiyeden gördüklerini belirtti.

Bu kriz kimin gerçek dost olduunu bize gösterdi diyen arki, Katar marketlerinde Türk mallarnn olmas bizim için bir onur. nsanlarmz da Türk ürünlerine büyük ilgi gösterdi, dünya da gösteriyor. diye konutu.

Ramazan ayndan sonra Katar Ticaret Odas olarak Türk i adamlaryla bir toplant yapmay planladklarn kaydeden arki, uan Türk i adamlar ile aramzda iyi bir ibirlii var. Bunu gelitirmek istiyoruz. nsanlarmz da Türk ürünlerine büyük ilgi gösterdi, dünya da gösteriyor. Türk ürünlerinin kalitesi çok iyi dedi. Katarda üretilen gda ürünlerinin de raflarda yer aldn hatrlatan arki, ileride yerli üretimle gda ihtiyacnn tamamn karlayabilmek için çalma yürüttüklerini ifade etti.

Suudi Arabistan i dünyas için güvenilirliini yitirdi

Katara kar uygulanan siyasi ve ekonomik ambargonun balca destekçilerinden olan Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirliklerinin (BAE) de bu durumdan olumsuz etkileneceini söyleyen arki, unlar kaydetti:

adamlar güvenilmez bir ülkeye yatrm yapmaz. Prosedür ve kanunlarn açk seçik belli olduu, güvenlik ve istikrar olan ülkeleri tercih eder. Bu ülkeler Katara kar balattklar hukuksuz kampanya ile kendilerine olan itimadn kaybolmasna yol açt. adamlar artk bu ülkelerin dnda baka pazarlar aramaya balad.

Ana Sayfaya Git