Katil aranıyor

Konya'da 7 kişinin cinayet şüphelisinin bulunması için boş evlerde arama

Haberler 04.08.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyada, husumetli olduu ayn aileden 7 kiiyi tabancayla öldürüp, evi atee vererek, kaçan katil Mehmet Altunun (33) yakalanmas için kaçt Bozkr ilçesinde özel harekat ve JASAT, dalk arazi ile sahibi il veya yurt dnda olan evlere baskn düzenleyip arama yapt. u ana kadar Altundan ize rastlanlmad. Gözaltna alnan, aralarnda ei ile ablas Aye Kelein de bulunduu 14 kiinin ise sorgusu sürüyor.

Olay, cuma günü saat 19.00 sralarnda, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta meydana geldi. Yaar Dedeoullarnn (65) evine gelen, 2010 ylndan beri husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein yakn bölgedeki baka mahallede oturan kaynbiraderi Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konutuktan sonra poetten çkard tabancayla ate etti. Saldrda Yaar Dedeoullar, ei pek Dedeoullar (62), çocuklar Serap Dedeoullar (36), Serpil Dedeoullar (32), Sibel Dedeoullar (30), Metin Dedeoullar (45) ve Bar Dedeoullar (35) yaamn yitirdi. hbar üzerine adrese çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Polis, yapt incelemede, Mehmet Altunun yerde yatan yarallara tekrar ate açtn ve saldrnn ardndan aracndan ald bidonla evin birkaç noktasn atee vermek istediini saptad. Olay an da güvenlik kamerasna yansd.

KRALIK ARACIN TERK EDLD BÖLGEDEK DALIK ARAZDE ARAMA

Mehmet Altun, kiralad arac, kaçt kent merkezinden 140 kilometre uzaklktaki Toros Dalarnn eteinde bulunan Bozkr ilçesinde mahallenin yaknna brakt olayn ardndan 45 dakikada mahallesine ulat belirtildi. Saldrnn ardndan da bu dalk alanda Cinayet Büro Amirlii ve özel harekat ekipleri ile Jandarma Suç Aratrma Timinin (JASAT) katld arama çalmas balatld.

l Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürlüüne atanan Arif Özdemir, l Jandarma Komutanl yardmclar ile Emniyet Genel Müdürlüü stihbarat Daire Bakanl üst düzey yöneticilerinin katld bölgede yürütülen çalmalarda, kokuya duyarl eitimli köpek ile insansz hava aracyla da arama yapld. Bunun yan sra özel harekat ve JASAT, hem Altunun akrabalarnn evlerinde hem de bölgedeki baz mahallelerdeki sahibi il veya yurt dnda olan ve uzun süredir kullanlmad için bo olan evlere baskn yapp, arama gerçekletirdi. Yine ormanlk olan dalk alanda kaçt ihtimali üzerinde durulan bölgede, maaralar ve menfezler dahil arama yapld. Yoldan geçen sürücülerin araçlar ise tek tek durulup arand. Arama srasnda bölgede bulunan sigara izmaritleri, yiyecek ve içecek atklar da tek tek incelendi. Ancak u ana kadar herhangi bir ize rastlanlmad.

E: SALDIRIDAN HABERM YOKTU

Olayn ardndan gözaltna alnan Mehmet Altunun aile fertlerinden ei ve ablas Aye Kelein de aralarnda bulunduu 14 kiinin sorgusu ise sürüyor. Hamile einin, ilk ifadesinde, saldrnn gerçekleeceinden haberinin olmadn, einin zaman zaman gezmek için araç kiraladn, evden ayrlp gezmeye gittiini, bazen de Bozkrdaki dalk arazileri gezemeye gittiini, temizlik ve eyalarnn düzenli olmas konusunda titiz olduunu söyledii örenildi.

Ana Sayfaya Git