Katil Picasso ele geçirildi

İspanyol ressam ve heykeltıraş Pablo Picasso'ya ait olduğu iddia edilen ve üzerinde 'Çıplak ve katil' anlamına gelen 'The naked & killer' yazılı Irak Ulusal Müzesi mührü bulunan tablo ele geçirildi.

Haberler 09.03.2019 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda l Jandarma Komutanlnca düzenlenen operasyonda Picassoya ait olduu deerlendirilen nü tablo bulundu. Operasyonda 5 üpheli gözaltna alnd.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlar ube Müdürlüü ile Kayapnar lçe Jandarma Komutanl ekiplerince merkez Yeniehir ilçesinde ikamet eden 3 üphelinin tarihi bir tabloyu satmak için alc arad bilgisine ulald bildirildi.

PCASSO TABLOSU ELE GEçRLD

Bu kapsamda, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan alnan arama karar dorultusunda dün Yeniehirde düzenlenen operasyonda, 3 üphelinin tarihi tabloyu satmaya çaltklar srada suçüstü yakalandklar ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

ahslarn üzerlerinde ve i yerlerinde yaplan adli aramada, papirüs kadnn üzerine resmedilmi çplak kadn ve erkek figürleri bulunan tablonun arkasnda ngilizce olarak çplak katil, bu aheser Picasso eseri olup bizim tarafmzdan gösterime sunulmutur yazs ve Irak Ulusal Müzesinin mührü bulunan, ön ksmnda Picassoya ait olduu deerlendirilen imzann bulunduu tablo ele geçirilmitir.

Açklamada, tablonun muhafaza altna alnd, olayla ilgili 3ü tabloyu satmaya çalan toplam 5 üphelinin gözaltna alnd belirtildi.

Ana Sayfaya Git