Katılım artıyor, dönen çoğaldı!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde tuttukları evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

Haberler 18.07.2020 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 319. gününde devam ediyor.

Hatayn merkez Antakya ilçesinden gelen Ali Özkan, 7 yl önce 21 yandayken daa kaçrlan kz kardei Esra Özkan için eyleme dahil oldu.

Kardeinin Mu Alparslan Üniversitesinde Türkçe Öretmenlii 2. snfta okurken kandrlarak daa kaçrldn anlatan Özkan, 7 yldr kardeinden hiçbir haber alamadklarn söyledi.

HDPliler araclyla kardeinin daa kaçrldn dile getiren Özkan, öyle dedi:

HDPnin bu ilere çanak tutarak PKK ile i birlii yapp kardeimi kandrarak daa çkardn biliyoruz. Eer zerre kadar vicdanlar varsa kardeimi bize iade etsinler, anne ve babamzn gözyalarn bir an önce dindirsinler. 15 aile evladna kavutu. Onlarn mutluluuna ahit olduk. nallah dier ailelerin de çocuklar gelir ve mutluluklarna ahit oluruz. Kardeim sen de gel, bize iki bayram bir arada yaat, yüzümüzü güldür.

Anne ve babalarn gözyan döktürmeye kimsenin hakk olmadn anlatan Özkan, Kz kardeim 5 vakit namaznda bir çocuktu. Üniversitede dersleri çok iyiydi. Üniversitedeki hocalar, Esrann örgüte katlabilme ihtimalinin olmayacan ifade ettiler. Terörün dini, iman ve rk yok. 7 yldr ne bir ses ne bir haber alamadk. Sesine hasret kaldk. diye konutu.

EVLAT NÖBET SÜRÜYOR

Annelerden Aynur Panay ise olu Emrah için eylemini sürdürdüünü, HDPden olunu istediini söyledi.

Panay, Olumu almadan buradan kalkmayacam. Olumu HDP götürdü, tekrar geri getirsin. Dün bir çocuk daha geldi aileler olarak çok sevindik. nallah benim olum da gelir. Olum Emrah polisimizden, askerimizden korkma gel. ifadelerini kulland.

Baba Celil Begda da olu Yusufa kavuuncaya kadar eylemini sürdüreceini belirtti.

Ailelerin evlatlar için ölümü göze alarak eylemini sürdürdüünü belirten Begda, Buradan kalkmayacaz çünkü biz yandk, bakalar yanmasn. 15 aile evladna kavutu, emeimiz boa gitmiyor. Aileler korkmasn gelin bu ii biz bitirelim. Bu ii çadr bitirir, bakas bitiremez. Bir çocuk bile dada kalsa buradan kalkmayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git