Katılım düştü

Güvenlik güçlerine teslim olan terörist, PKK'ya katılımın büyük oranda azaldığı bilgisini verdi "Terör örgütü PKK'nın yöneticileri, kaçmak isteyenlere propaganda yaparak onları caydırmaya çalışıyor"

Haberler 18.02.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist, yurt içinden örgüte katlmn geçen yl yok denecek kadar az olduunu belirtti.

çileri Bakanl koordinesinde jandarma ve emniyetin ikna çalmalar sonucu PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensuplarnn says her geçen gün artyor.

çalmalar sonucu rnakn Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim olan H.K. (21), Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda verdii ifadesinde, 6 yl önce terör örgütü PKKya HDP Diyarbakr l Bakanl binasndan gönderildiini kaydetti.

DYARBAKIRDA KATILIMLAR HDP ÜZERNDEN OLUYORDU

H.K, Diyarbakrda nevruz etkinliine gittiini, oradaki ortam gördükten sonra etkilenerek örgüte katldn belirtti.

Diyarbakrda katlmlar HDP ve orada tantm kadro örgüt mensuplar üzerinden oluyordu. Özellikle nevruz etkinlikleri katlm için çok önem arz ediyordu. Alanda gençlere youn ekilde örgüt propagandas yaplarak, örgüte katlmaya sevk ediyorlard. diyen H.K, örgüte katldktan sonra piman olduunu, sorumlu düzeydeki Mizgin Koçer kod adl teröriste ayrlmak istediini belirttiini aktard.

Örgütün Kandildeki kampnda kaldn anlatan H.K, u bilgileri verdi:

Kandilde suikast ve ar silah biriminde faaliyet yürüten 2 örgüt mensubunun elinde akll cep telefonu görmütüm. Cep telefonlarna bilmediim bir uygulama indirmilerdi. Bu program ile maara yaplacak alana gelerek gerekli ölçümleri yapyorlar, maarann kapsnn nereye yaplacan, havalandrmann nerede olacan tespit ediyorlard.

Terör örgütüne katlmn azaldn vurgulayan H.K, Son süreçte örgüte katlm says çok fazla dümütür. 2020 ylnda yurt içinden PKK terör örgütüne katlm yok denecek kadar azd. dedi.

Murat Karaylann 2019 ylnda kaçmaya çalan örgüt üyelerinin infaz edilmesi talimatn verdiine dikkati çeken H.K, PKKnn sözde sorumlularnn kaçmak isteyenlere propaganda yaparak, onlar caydrmaya çalt beyannda bulundu. PKKya katld için piman olduunu belirten H.K, etkin pimanlk hükümlerinden faydalanmak istediini bildirdi.

Ana Sayfaya Git