Katliama 14 gözaltı

7 kişinin cinayet şüphelisi aranıyor, 14 kişi gözaltında

Haberler 02.08.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyada, husumetli olduklar ayn aileden 7 kiiyi tabancayla öldürüp, evi atee vererek kaçan Mehmet Altunun (33) yakalanmas için çalmalar devam ediyor. Soruturma kapsamnda gözaltna alnan 14 kiinin de sorgusu sürüyor.

Olay, geçen cuma günü saat 19.00 sralarnda Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta meydana geldi. Yaar Dedeoullarnin (65) evine gelen husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein baka mahallede oturan kaynbiraderi Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konutuktan sonra poetten çkard tabancayla ate etti. Saldrda Yaar Dedeoullar, ei pek Dedeoullar (62), çocuklar Serap Dedeoullar (36), Serpil Dedeoullar (32), Sibel Dedeoullar (30), Metin Dedeoullar (45) ve Bar Dedeoullar (35) yaamn yitirdi. hbar üzerine adrese çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi.

Polis, yapt incelemede Mehmet Altunun yerde yatan yarallara tekrar ate açtn ve saldrnn ardndan da aracndan ald bidonla evin birkaç noktasn atee vermek istediini saptad. Olay an da evdeki güvenlik kamera kaytlarna yansd.

MEHMET ALTUN

Olayn ardndan Cumhuriyet Basavcl tarafndan soruturma balatld. Cumhuriyet Basavcs vekili ve 3 savcnn görevlendirildii soruturma kapsamnda Meltem Altunun ablas olan Dedeoullarnn yan komusu Aye Kelein de aralarnda bulunduu 14 kii gözaltna alnd. Kaçan Mehmet Altunun da özel haraket polisi eliinde Seydiehir ve Bozkr bölgesinde yakalanmas için arama çalmalar devam ediyor. Dedeolu fertlerinin cenazesi de Saraçolu Mahallesi mezarlna defnedildi.

2010 YILINDA BALAYAN HUSUMET

Savclk, husumetin 2010 ylnda Yaar Dedeoullarna ait kediyi yan komusu Lütfi Kelein ailesi tarafndan alnmasyla baladn saptad. 29 Temmuz 2010 günü Lütfi Kelein ei Aye Kele ve kaynvalidesi smihan Altun, evin yannda tarlada biber toplarken iddiaya göre traktörle geçen Yaar Dedeoullar, el iaretiyle smihan Altunu gösterip hakarette bulundu. ki aile birbirlerinden hakaret suçundan ikayetçi oldu.

ki aile bireyleri arasnda geçen 12 Maysta kavga çkt. Bu kavgada gözaltna alnan 16 kiiden aralarnda Aye Kele ve ei Lütfi Kelein de bulunduu 6 kii tutukland. Aye Kele, bir süre sonra tahliye olurken, Lütfi Kele ve 1 kiinin tutukluluk hali devam ediyor. 22 Maysta iki aile arasnda yeniden çkan kavgayla ilgili de 20 ikayetçi ve üpheli hakkndaki soruturma devam ediyor.

NGLTERE GTMEK çN YOLA çIKTI KURTULDU

Öldürülen Yaar Dedeoullarnn ngilterede yaayan ve bayram tatili için Konyaya gelen olu çetin Dedeoullarnn olay günü saat 16.00 sralarnda evden ayrld ve Ankaradan ngiltereye gitmek için bindii uçakta saldry örendii ortaya çkt.

DANA ÖNCE SALDIRI OLMU

30 yl önce Karstan Konyaya göç eden Dedeoullar ailesi, 12 Mays günü çou komular tarafndan toplanan 60 kiilik bir grubun saldrsna uram, saldrda tüm aile fertleri ar yaralanmt.

Saldrdan sonra balatlan soruturmada olaya karanlar alts tutuklanm, aile hakknda koruma karar alnmt. Ancak saldrganlar daha sonra tahliye edilmilerdi.

Saldrdan sonra 12 Temmuzda Rudawa konuan baba Yaar Dedeolu Saldrrken biz ülkücüyüz sizi buradan süreceiz, sizi burada yaatmayacazd demiti. Dedeolu, saldr günü giydikleri kanl elbiseleri sakladklarn, mahkemeye bu elbiselerle gelip haklarn isteyeceklerini belirtmiti.

Öldürülen Yaar Dedeoullarnn ngilterede yaayan ve bayram tatili için Konyaya gelen olu çetin Dedeoullarnn olay günü saat 16.00 sralarnda evden ayrld ve Ankaradan ngiltereye gitmek için bindii uçakta saldry örendii ortaya çkt.

SALDIRININ GELECE BELLYD

Ailenin avukat Abdurrahman Karabulut, katliamn planl olduuna dikkat çekerek, 12 Mays günü yaanan saldrnn ardndan yeterli tedbirlerin alnmadn ifade etti.

Karabulut, Saldrganlar tahliye edildii için aile tedirgindi, yeni bir saldr olabileceini bize söylüyorlard. Biz, bununla ilgili önlem alnmasn sürekli talep ediyorduk. lk saldrdan sonra cezaszlk politikas ve herhangi bir önlem alnmamas nedeniyle yeni bir saldr olacan düünüyorduk. Daha geçen haftalarda Konyada Diyarbakrl bir aileye saldr oldu, bir kii öldürüldü. Yalnzca bir kii tutukland. Biz uyarlarmz yapmaya devam ederken dünkü olay yaand. Daha önceki saldrda yaralanan müvekkillerimin hepsi katledildi dedi.

Yetkililerin olay rkç saldr deil açklamasna tepki gösteren Karabulut, u ifadeleri kulland: Biz üphe götürmez bir ekilde bu saldrnn rkç saikle gerçekletirildiini düünüyoruz. Müvekkillerimin 12 Maystaki saldryla ilgili ifadelerde buna yönelik beyanlar vardr. Saldrya urayan müvekkillerimin beyanlarn ciddiye almakszn açklama yapan yetkililerin rkç bir saikle ilenmediini söylemesi, adeta saldrganlarn avukatln yapmaktr. Devlet yetkililerinin görevi, bunun gerçekliini ortaya çkarmaktr. Bu yaklam, benzer suçlarn ortaya çkmasn engellemez.

Ana Sayfaya Git