Kavak'ın yargı oyunları!

Kavak hakkında hazırlanan iddianamede, Kavak'ın yargılamalara nasıl müdahale ettiği bilgisi yer aldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün "yargı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski başsavcı Durdu Kavak hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi

Haberler 22.09.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) yarg yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda tutuklu bulunan eski basavc Durdu Kavak hakknda hazrlanan iddianamede, Kavakn yarglamalara nasl müdahale ettii bilgisi yer ald.

Eski basavc Kavak hakknda silahl terör örgütü yöneticilii suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis cezas istemiyle hazrlanan 72 sayfalk iddianame, 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Devletin her kademesinde bulunma saikiyle hareket eden FETÖnün, üç erkten biri olan yarg erkine ayr önem atfettii belirtilen iddianamede, örgütün üyelerine hakimlik ve savclk snavlarna girmeleri konusunda telkinlerde bulunduu, hakim ve savc yaplanmasnn da askeriye ve MT yaplanmas gibi mahrem hizmetler olarak görüldüü ve gizlilie azami oranda dikkat edildii kaydedildi.

ddianamede tank olarak ifadelerine yer verilen cumhuriyet savcs M.D, Kavakn Manisa Cumhuriyet Basavcs olduu dönemde, Yargtay seçimlerinde FETÖnün bamsz adaylarn desteklemesini istediini anlatarak, Seçimlerin yaplmasna birkaç gün kala Durdu Kavak makamndayken eime cemaat adaylar olarak ismi geçen ahslara oy vermesini söyledi. Eim onlara oy vermek istemediini söyleyince Durdu Kavak, Hakime hanm, ev yanyor, sen eyalardan bahsediyorsun. diyerek uyard. ifadelerini kulland.

Kavakn, kendisinin terör bürosu savcs olduu dönemde bir dosyaya takipsizlik verilmesi için bask yaptn dile getiren M.D, unlar bildirdi: Kavak, organize suç savcs K.Önün bakmakta olduu Manisa TKDK ile ilgili bir dosyay bana tevzi etti. Bu dosya bana verildikten hemen sonra K.Öden bilgi aldm. K.Ö. bana, Savcm, o dosyaya çok dikkat et, o dosyada cemaatin menfaat ileri var. Durdu Kavak, benden bu dosyaya takipsizlik karar vermem için iki kez istekte bulundu, yapmaynca dosyay geri ald. dedi.

Durdu Kavak, dosyann bana verilmesinden bir gün sonra yanna çard, Sana bir dosya tevzi ettik, dosyada bir problem yok, bunu en ksa sürede sonuçlandr. dedi. Bunu söylerken takipsizlik karar vermem konusunda imada bulunduunu anladm. Ben de dosyay inceleyeceimi, gereini yapacam söyledim. Aradan biraz süre geçti, beni tekrardan çarp dosyay sordu. Ben de dosyann kapsaml olduunu, incelemeye devam ettiimi söyledim. Acele etmemi istedi. Dosyann incelemesini bitirdikten sonra soruturmann geniletilmesi gerektiini anladm.

- Ahirette grtlana yapacam

Basavc Kavakn kendisini tekrar çarp dosyann ne olduunu sorduunda, takipsizlik karar vermeyeceini, dosyann iddianamelik olduunu ve soruturmaya devam edeceini söylediini anlatan M.D, Bunun üzerine yorum yapmadan odadan çkt ancak 15 dakika sonra yaz ileri müdürü gelip, dosyann benden alndn söyledi. Daha sonra Kavakn tayini çkt. Veda yemeine katlmadm ancak adliyede karlatmzda bana Savc bey, sana bir dosya verdik, gereini yapmadn, ahirette bunun hesabn soracaz, ahirette grtlana yapacam dedi. beyannda bulundu.

Tank olarak ifade veren zabt katibi M.S. de Diyarbakra atannca burada görevli basavc Kavakn önemli soruturmalarda kendisiyle çalacan söylediini belirterek, Durdu Kavak, baz savclar hakknda gizli tank olarak ifademi alacan söyledi. Ben de o savclar hakknda bilgim olmadn söyleyerek kabul etmedim. 2007nin k aynda lojmandan çkarldm. Kavakn yanna gittiimde, O kadar hakim savc varken siz mi oturacaksnz? diyerek odadan kovdu. bilgisini verdi. M.S, Kavak hakknda ikayetçi olmaya çaltn ancak tehdit edildiini ve Kulp Adliyesine sürgüne gönderildiini öne sürdü.

- Temizözün ikayet dilekçesi iddianamede

ddianamede, emekli subay Cemal Temizözün, Hakimler Savclar Kuruluna gönderdii ikayet dilekçesine de yer verildi. ddianamede, Kavakn, kzn FETÖyle iltisakl okula gönderdii, çevresindekileri de bu okullara yönlendirdii belirtildi.

Ana Sayfaya Git