Kavala davası görüldü

Birleştirilen Gezi Parkı ve Çarşı davalarının tek tutuklu sanığı Osman Kavala, yapılan aylık tutukluluk incelemesinde oy çokluğuyla tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberler 11.02.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 13. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan Osman Kavalann bugün dosya üzerinden aylk tutukluluk incelemesi yapld. Mahkeme, Kavalann tutukluluunun oy çokluuyla devamna karar verdi. Mahkeme gerekçesinde, Son tarihli deerlendirmeden bu yana hukuki durumda deiiklik olmamas gözetilerek sank Mehmet Osman Kavalaya isnat edilen suçun vasf ve nitelii, yarglamann geldii aama, dosyada bulunan HTS kaytlar, ve BAZ bilgileri üzerinde yaplan inceleme, dijital materyaller üzerinde yaplan inceleme sonucu düzenlenen raporlar, atl suçun yasada öngörülen cezann üst snr, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalaca anlald belirterek oy çokluuyla tutukluluk halinin devamna karar verdi.

ÜYE HAKM KARI OY KULLANDI

Daha önce de Kavalann adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmesi yönünde oy kullanan üye hakim, yine kar oy kulland. Kar oy gerekçesinde ise sann savunmasnn alnm olmas, delillerin toplanm olmas, dosya kapsam, dosyann geldii aama, bu aamadan sonra delil karartma ihtimalinin olmamas, sann tutuklulukta geçirdii süre, tutukluluun bir tedbir oluu, tutuklulukta istenilen amaca adli kontrol tedbirlerinden bir veya birkaçnn uygulanmasyla ulalabilecei deerlendirilerek ölçülü olmayan tutukluluunun devam yönündeki çounluun görüüne katlmayarak, adli kontrolle tahliyesi görüü ve kanaatindeyim ifadeleri kullanld.

BR SONRAK DURUMA 21 UBATTA

stanbul 13. Ar Ceza Mahkemesinde en son 17 Ocakta görülen durumada da, mahkeme heyeti oy çokluuyla Kavalann tutukluluk halinin devamna karar vermiti. Kavalann bir sonraki durumas 21 ubatta yaplacak. Osman Kavala, 1 Kasm 2017 tarihinden bu yana tutuklu bulunuyor.

DAVALAR BRLEMT

Gezi kalkmasn finanse etmekle suçlanan Osman Kavala, stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesinde beraat etmi, istinaf mahkemesi beraat kararn bozmutu. kinci kez yaplan yarglamada ise önce Kavala ve eski CIA danman Henri Barkeye stanbul 36. Ar Ceza Mahkemesinde açlan 15 Temmuz davas birletirilmiti. Daha sonra Gezi ana davas 13. Ar Ceza Mahkemesinde 35 çar üyesinin yargland davayla birletirilmiti.

Ana Sayfaya Git