Kayıp yakınları 54 hafta sonra yine dışarıda!

Diyarbakır'daki kayıp yakınları, 54 hafta sonra yeniden dışarıda kayıpların akıbetini sordu.

Haberler 16.09.2019 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi ve kayp yaknlar, 553üncü haftasna giren Kayplar bulunsun, failler yarglansn eylemini dernek binasnn önünde yapt. Diyarbakr Valiliinin 499uncu haftada kamu güvenlii gerekçesiyle Balar ilçesinde bulunan Kouyolu Parknda yaplan etkinlii yasaklamasnn ardndan HD ube binas içerisinde gerçekletirilen etkinlik, 54 haftann ardndan darda yapld. Kayplarn fotoraflarnn tand eyleme, HD Diyarbakr ube Bakan Abdullah Zeytun, yerine kayyum atanan Selçuk Mzrakl, kayp yaknlar ve HD yöneticileri katld.

ANNELER YNE ALANLARDA

Yllardr kayplarn bulunmas ve faillerinin yarglanmas için meydanlarda olan annelerin 54 haftann ardndan tekrardan alanlarda seslerini yükselttiini ve yükseltmeye devam edeceklerini vurgulayan HD Diyarbakr ubesi Bakan Abdullah Zeytun, 1990l yllarda devletin JTEM eliyle kaybettirilen 22 yurttan davasnda bir kez daha kolluk görevlilerinin devletin yargs sayesinde aklandn belirterek, cezaszlk politikasnn uygulandn hatrlatt.

KAYIP MEHMET ZAFER DEMRKIRAN

Bu hafta, 12 Eylül 1995te kendi polis diye tantan kiilerce evinden gözaltna alnarak, bir daha kendisinden haber alnamayan Mehmet Zafer Demirkrann kayp hikayesini aabeyi Sabahattin Demirkran anlatt. HD Diyarbakr ubesi önünde gerçekleen eylem, 5 dakikalk oturma eylemiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git