Kaya: "İstanbul Sözleşmesi aile ile ilgili bir sözleşme değildir"

Aile birliğini ciddi bir şekilde tehdit eden İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı, sözde "Aileyi Koruma Kanunu" kadın cinayetleri ile boşanmaları artırırken, toplumun temel yapı taşı olan aileyi ise her geçen gün parçalıyor.

Haberler 15.08.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Aile Meclisi Güneydou Bölge Bakan Eyüphan Kaya, stanbul Sözlemesinin slami deerlerle hiçbir ekilde badamadn, sözlemenin, aile ve toplumun altna yerletirilmi bir dinamit olduunu söyledi.

stanbul Sözlemesinin Batl deerleri temel alarak toplumun inanç, gelenek ve göreneklerini hedef aldn belirten Kaya, bu sonuçlardan ötürü stanbul Sözlemesinin iptal edilmesi gerektiini ifade etti.

STANBUL SÖZLEMES BATI TP BR UYGULAMADIR

stanbul Sözlemesinin aile ile ilgili bir sözleme olmadn tam aksine Bat tipi bir uygulama olduunu belirten Türkiye Aile Meclisi Güneydou Bölge Bakan Eyüphan Kaya, stanbul Sözlemesi 2011de kabul edildi. Sözlemenin 3üncü maddesinde Kadna yönelik iddet uygulayamazsnz. deniyor. Ama bu sefer iddeti; ekonomik iddet, psikolojik, cinsel ve fiziki iddet gibi çeitlendiriyorlar. Sonra da Kadnn özgürlüünü kstlamayn. diyorlar. Ksacas stanbul Sözlemesi aile ile ilgili bir sözleme deildir. Bat tipi bir uygulamadr. Maalesef bizler de bunu getirip aileye uyguluyoruz. Bir de stanbul Sözlemesinin 3üncü maddesinde 18 ya alt kz çocuklar da kadn olarak ele alyorlar. Peki sizce neden bunu böyle yapyorlar? Cevab çok basit: Anne ve baba çocuklarn yönlendirilmesin ve nasihat vermesin diye. Bu durum bile psikolojik iddet olarak karmza çkyor. stanbul Sözlemesinin bu durumu göz önüne alndnda, hem 18 ya alt kzlara kadn diyecek hem de 18 ya alt evliliklere kar çkacak böyle bir tezat durum da söz konusu. Ksacas cinsel beraberliklere özgür ve serbestçe müsaade ediyorlar, lakin helal olan nikah yasaklyorlar. Sadece bunlar göz önünde bulundursak dahi stanbul Sözlemesinin kaldrlmas için yeter. ifadelerini kulland.

STANBUL SÖZLEMESNN 12NC MADDESNN 5NC BEND BLE TEK BAINA SESMZ YÜKSELMEMZ çN YETER

stanbul Sözlemesinde yer alan 12nci maddenin 5inci bendini hatrlatan Kaya, stanbul Sözlemesinin skntl olan bir baka bendi de 12nci maddenin 5inci bendidir. Orada, Kadna yönelik iddet noktasnda dini deeler, örf, adet, gelenek ve sözde namus gibi hususlar hiçbir ekilde kabul edilemez. diye geçiyor. Bizler Müslüman toplumlarz. Bizlere ait önemli deerlerimiz var. Evet baz skntlarmz da var ama bu skntlarmz eitimle, öretimle, seminerlerle, akademilerle ve bilgilendirmelerle düzeltebiliriz. Bundan dolay stanbul Sözlemesinin 12nci maddesinin 5inci bendi bile tek bana sesimizi yükselmemiz için yeter. eklinde konutu.

KADINI KADINLA, ERKE ERKEKLE ÖZDELETRMEYE çALIMAK NSANOLUNUN FITRATIYLA KAVGA ETMESDR

stanbul Sözlemesinde bir baka skntl durumun Toplumsal Cinsiyet Eitlii olduunu belirten Kaya, stanbul Sözlemesinde geçen en büyük skntlardan biri de dinimize aykr olan toplumsal cinsiyet eitliidir. nsanln balangcndan bugüne kadar gelen bayann erkee yönelimi veya erkein bayana yönelimi rolünü inkr ediyorlar. Bunun yerine sapkn düüncenin bir eseri olarak kadn kadnla, erkei erkekle özdeletirmeye çalyorlar. Bu durumun yanl ve sapkn bir düünce olduunu söylediimizde, herkes kendi kararn vermede özgürdür gibi süslenmi cümlelerle cevap veriyorlar. Bu söylemler çok anlamszdr ve insanolunun ftratyla kavga etmesidir. dedi.

KEYF VE EDEPSZ TAVIRLAR, NSANLIIN HçBR ZAMAN KABUL ETMED TAVIRLARDIR

stanbul Sözlemesinde geçen ve deerlerimizle badamayan keyfi durumlarn kabul edilmesinin söz konusu olamayacan söyleyen Kaya, Bu keyfi ve edepsiz tavrlar insanln hiçbir zaman kabul etmedii tavrlardr. Bu tür ahlaksz tavrlar sergileyenlere iddet uygulamayn. diyorlar. yi de ben iddet uygulamyorum ki. Bu sefer de Yüzlerine neden gülmüyorsunuz? deniliyor. Ksacas bizlerden ne istediklerini tam olarak biz de bilmiyoruz. nsanlk ve manevi deerleri kabul etmeyen bu düünce sistemine sessiz kalma gibi bir lüksümüz yoktur. Nitekim insanolu olarak iyilii her yerde söylememiz gerekiyor. nsanln saadeti ve mutluluu için gayret etmemiz gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git