Kayıp çocuklar için yardım ve destek hattı

Türkiye'de çocuklarla ilgili alanlarda çalışan çok sayıda sivil toplum kuruluşunca, kaybolmuş ve istismara uğramış çocuklar için "yardım ve destek hattı" kurulması amacıyla "Bir Telefonla Kayıp Çocuklara Son" imza kampanyası başlatıldı.

Haberler 17.12.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yardm ve destek hattndan çocuklara ve ailelerine, psikolojik, sosyal ve hukuki açlardan da 7 gün 24 saat ücretsiz hizmet verilecek

Türkiyede çocuklarla ilgili alanlarda çalan çok sayda sivil toplum kuruluunca, kaybolmu ve istismara uram çocuklar için yardm ve destek hatt kurulmas amacyla Bir Telefonla Kayp çocuklara Son imza kampanyas balatld.

Kampanyann tantm için düzenlenen toplantda konuan, Uluslararas çocuk Merkezinde görevli, proje sorumlusu Il Erdemli, 2015 yl resmi rakamlarna göre 11-17 ya aralnda 3 bin 10 çocuun evden, bakm kurumlarndan ise bin 216 çocuun kaçtn aktard.

Erdemli, sadece çocuklarn ve ailelerin arayabilecei, psikososyal destek alabilecekleri, sosyal hizmet uzmanlar ile konuabilecekleri hukuki bir hattn Türkiyede olmadn öne sürerek, kayp çocuk yardm ve destek hatt kurmak için bir imza kampanyas balattklarn bildirdi.

Avrupa Birlii (AB) Türkiye Delegasyonunda görevli Gerhard Salzer ise kayp çocuklar için oluturulacak yardm ve destek hattn desteklediklerini söyledi. Salzer, çocuklar için ayrlan bu hatlarn ailelere ve çocuklara önemli destek saladn da kaydetti.

- 7 gün 24 saat hizmet verilecek

Kampanya ile ilgili AA muhabirine bilgi veren Uluslararas çocuk Merkezinde görevli Adem Arkada Thibert, Türkiyede çocuklarn da arayabilecei 155, 183 gibi pek çok hattn olduunu ama bunlarn hiçbirisinin çocuklarn arayabilecei ekilde tasarlanmadn ileri sürdü.

Thibert, Bizim istediimiz sadece çocuklar ve çocuklarn haklar düünülerek oluturulmu bir telefon hatt. Bu telefon hatt sadece çocuklara acil yardm hizmeti vermeyecek, ayn zamanda çocuun takip edilmesini salayacak ve ailesine 7gün 24 saat psikososyal destei vererek yardm edecek. dedi

Türkiyede ylda yaklak 20 bin çocuun kaybolduunu ileri süren Thibert, Bunlarn içinde bakm kurumlarndan ve evlerinden kaçan, terk edilmi çocuklar, kaybolmu ve bulunmu çocuklar var. Emniyet Genel Müdürlüünün Kayp çocuk Bölümü bu alanda çocuk iyi çalyor, fakat i sadece asayile bitmiyor. çocuklarn bulunmasnda, sosyal yardm ve sosyal destek de son derece önemli. Bunlarn hepsini yardm hattnda birletirerek, hem çocuun asayiini ve güvenliini salayacaz hem de bu çocuk niye kayboluyor, okula gidiyor mu, gitmiyor mu aratracaz. ifadelerini kulland.

Kampanyann çocua Kar iddet Önleme Ortaklk A, çocua Yönelik Ticari Cinsel Sömürü ile Mücadele A, çocuk Alannda çalan Avukatlar A ortaklnda Özgürlüünden Yoksun Gençlerle Dayanma Dernei ve Uluslararas çocuk Merkezince yürütüldüünü ifade eden Thibert, 150nin üzerinde sivil toplum kuruluu, üniversite ve dernein kampanyaya destek olduunu söyledi.

Thibert, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ile bir araya gelerek çalmak istediklerini aktard.

mza kampanyasna http://bit.ly/BirTelefonlaSon, konuyla ilgili bilgilere ise www.cocuklarlagucluyuz.net adreslerinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git