Kaymakam temizlikçisi vuruldu

PKK'nın gençlik yapılanması, Silvan Kaymakamı'nın evinde çalışan kadına silahlı saldırı düzenlendi. 4 çocuk annesi yaralanırken, iki saldırgan yakalandı.

Haberler 11.10.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan lçesi Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Adem çelikin evinde temizlik ileri yapan 4 çocuk annesi 37 yandaki Özgül Kaplan, önceki akam evine gelen ve PKKnn gençlik yaplanmasnda kayd bulunan 2 kiinin silahl saldrs sonucu yaraland.

Silvan Kaymakam Adem çelikin evinde yaklak 8 aydan beri temizlik ileri yapan evli ve 4 çocuk annesi Özgün Kaplan, Konak Mahallesi Lise Caddesi 108inci Sokaktaki evine önceki akam gelen 2 kiiyle, iddiaya göre, yüksek sesle tartmaya balad. Sözlü tartmann kavgaya dönümesi üzerine iki kiiden biri, belindeki tabancay çekerek, Özgül Kaplana ate açt.

SLAHLA VURULDU

Sol aya diz kapa ve kalçasna isabet eden 2 kurunla yaralanan Özgül Kaplan, komularnn haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Silvan Devlet Hastanesine kaldrld. Burada yaplan ilk müdahalesinin ardndan 4 çocuk annesi Özgül Kaplan, daha sonra Diyarbakrdaki Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Aratrma Hastanesine sevkedildi.

K K GÖZALTINDA

Olay yerinde inceleme yapan polis, görgü tanklarnn verdii bilgi üzerine yapt ksa çalma sonucu saldrnn üphelisi olduu belirtilen S.ç. ve A.ç. adl 2 kiiyi gözaltna ald.

ÖNCEDEN TEHDT EDLM

Kaplann önceki gece evinde saldrya uramas ile ilgili yeni detaylar ortaya çkt. Kaplan, biri ayandan biri böbreinden ald iki kurun yarasndan sonra Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavisi devam ederken, saldrganlardan biri olan S.ç.nin kadnn komusu olduu ve PKKnn gençlik yaplanmas olan YPSden emniyette kayd bulunduu ancak hakknda bir arama ve yakalama karar bulunmad belirtildi.

ÖRGÜTÜN GENçLK YAPALINMASI

Saldrdan sonra Kaplann verdii ifade dorultusunda S.ç. ve yanndaki A.ç., yakalanrken, saldrganlarn saldr srasnda yüzlerine maske takt da belirtildi.

Saldrdan sonra polise ifade veren Özgül Kaplan, saldrganlardan S.ç,nin kendisini daha önce örgüt adna para istediini ve Kaymakamlk ile Kaymakamn evine gitmemesi yönünde tehdit ettiini, ancak bu konu ile ilgili imdiye kadar resmi bir bavurusunun olmadn da söyledii örenildi.

Ana Sayfaya Git