Kaynaklar ihanete aktırılmış

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "20 yılın ihaneti ve kaynakların ihanete aktarılması, bu milletin en büyük sıkıntısı ve bugün karşılaştığı sorunların nedenidir." dedi.

Haberler 05.01.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Güzelolu, beraberinde Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile Lice Kaymakamln ziyaret ederek Kaymakam Sinan Baak ile görütü.

Daha sonra Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Toplant Salonunda düzenlenen toplantda, kurum müdürleri ve muhtarlarla bir araya gelen Güzelolu, insanlarla bütünleip kenti en iyiye götürmek için gayret edeceklerini belirtti.

Yaplan yatrmlar ve kamu hizmetlerini yerinde görmek adna Liceye geldiklerini aktaran Güzelolu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir büyük devlet olarak bu büyük milletle kararllkla yoluna devam ettiini ifade etti.

Bata terör örgütü PKK olmak üzere içte ve dta hiçbir ihanet ve terör örgütünün, bu büyük yürüyüü ne durdurabileceini ne de engelleyebileceini vurgulayan Güzelolu, Kendi ihanetlerinde yok olup gitmeye mahkum olarak milletin nezdinde, indinde ve inancmzda hem bu hem de ebedi alemde en ar ve rezil bir düzeye mahkum olarak tükenecek, yok olup gidecekler. Bu millete ihanet etmenin bedelini ödediler, ödeyecekler. dedi.

lçede 300 kiiye i ve a salayacak fabrikann terör örgütü PKK yüzünden kapandna dikkati çeken Güzelolu, ilçede yaayan gençlere isizliin reva görülemeyeceini dile getirdi.

Güzelolu, öyle konutu:

Buraya yatrm yapan ve kaynak aktaran insanlar en yüksek teknolojiyle bu fabrikalar Liceye kurdular. Bu memleketin insanlar i bulsun, güç sahibi olsun ve gelecee güvenle baksnlar diye. 300 kii sadece çalanlar. Onlardan i alanlar, fabrikaya üretim yapanlar hesap etseniz binleri, iki binleri bulacak. Bu da Licenin meselesini çözmü olacakt. Peki neden? çünkü bu memleketin ve milletin ne hayrna ne yararna hiçbir noktada yoklar da onun için.

- Devlet yatrmlarna ve hizmetine devam ediyor

Devletin kararll, asker, polis ve güvenlik korucularnn kahramanlyla ilçede terör tehdidinin bertaraf edildiini vurgulayan Güzelolu, Licede huzur ve güvenin hakim olduunu bildirdi.

Devlete ve millete ihanet eden herkesin hukukun hak ettii cezaya çarptrlacana dikkati çeken Güzelolu, unlar söyledi:

Devlet yatrmlarna ve hizmetine devam ediyor. Fabrikalarn yeniden açlmas için youn bir çaba ve çalma içindeyiz. nallah en ksa zamanda bu fabrikalar hayata, tekrar çalmaya ve üretime konu etmenin gayreti içindeyiz. 2018 yl içerisinde bunu baaracamza inanyorum. Güvenlikten yana bir kaygmz yok. imdi ekonomik olarak bu fabrikalarmzn sahipleriyle konuuluyor. Her ne olursa olsun inallah bir dahaki geliimizde Lice artk nüfus, göç veren bir yer olmayacak. Türkiyenin ve Diyarbakrn nüfusu artyor. Licede durum nasl? Düüyor. 70 mahalle var ama toplamda yaklak 20 bin nüfusu var. Böyle ey olur mu? imdi bu göçü tersine çevirmek, inallah kalknmay yerinde, Licede bu bölgede salamak bizim temel hedefimiz.

lçedeki en büyük temel meselenin alt yap, yol, su ve kanalizasyon olduunu bildiren Güzelolu, bu konularn Türkiyenin birçok bölgesinde çözülüp mesele olmaktan çktn aktard.

Güzelolu, konumasna öyle devam etti:

çünkü oralarda aktarlan kaynaklar, millete hizmet için gönderilen kaynaklar yine millete harcand da onun için. Bizde hizmet olsayd bugün bu sorunlar olur muydu? Millete hizmet için aktarlan kaynaklar, bütçe imkanlar yol, hizmet, alt yap, kanalizasyon için harcansayd bugün yaadnz sorunlar olur muydu? Olmazd. 20 yln ihaneti ve kaynaklarn ihanete aktarlmas bu milletin en büyük sknts ve bugün karlat sorunlarn nedenidir. Ama son 1,5 yldr belediyelerdeki kayyum arkadalarmz cansiparane bir ekilde çalyor. Milletin kaynan millete harcyor. nallah bunlar daha ileriye götüreceiz.

- Geçen yl tarihin en büyük alan operasyonunu yaptk

Terör örgütü PKK ve ibirlikçilerinin devlete ve millete en büyük ihanetlerinden birinin uyuturucu ve uyuturucu ticareti üzerinden bu milleti zehirlemek ve nesli yok etmek olduuna iaret eden Güzelolu, ilçenin bu noktada en büyük ihanetlerin yapld yerlerden biri olduunu anlatt.

Güzelolu, u deerlendirmeyi yapt:

Geçen yl tarihin en büyük alan operasyonunu yaptk, kararllkla ihanetin ve terör örgütlerinin uyuturucu ve uyuturucu üzerinden yapt ihaneti yok ettik. Mücadelemiz kararllkla en net ekilde devam ediyor. Bu konuda en ufak bir müsamahamz yok. Bu milleti, bu milletin evlatlarn zehirleyen, nesli tehdit eden, yok etmeye konu eden bu anlayla en az silahl terörist kadar kararllkla mücadele ediyoruz. Bir daha asla bu ihaneti, ekimi ve ticareti yapanlar frsat bulamayacaklar. Bu memleketin evlatlarn yaarken yok etmeyi, nesli imha etmeyi baaramayacaklar.

- 94 ton esrar ele geçirildi

l Jandarma Komutan Tugeneral Demir ise narkoterör ve teröristle mücadele kapsamnda operasyonlarn vatandalarn güvenlii ve huzur ortamnn tesisiyle ilgili kesintisiz devam ettiini vurgulayarak unlar kaydetti:

2017 yl içerisinde il genelinde çocuklarmz zehirleyecek 94 ton esrar ele geçirildi. 7,5 milyon kök Hint keneviri de yerlerinde bulunarak imha edildi. Teröristle, narkoterörizmle mücadele konularnda herhangi bir taviz verilmeksizin ve bölge insanmz odaa alarak onlara da zarar vermeksizin bu faaliyetlere devam edilecektir.

Ana Sayfaya Git