"Kaynaklar millete değil Kandil'e harcandı"

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Gönderilen her bir kuruşta milletin hakkı ve beklentisi var, ama bu kaynaklar millete değil Kandil'e harcandı." dedi.

Haberler 28.08.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzelolu, belediye meclis toplant salonunda, Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu ile bal federasyonlarn üyelerinin yan sra ehit ve gazi ailelerini kabul etti.

Vatan, bayrak, ezan ve millet gibi birçok kutsal deer uruna can veren, gazi olan ve mücadele etmeye devam eden korucularn önemli bir yere sahip olduunu belirten Güzelolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakr Türkiyenin birlik ve beraberliinin mühür ehridir. dediini anmsatt.

Güzelolu, belediyenin, millete hizmet, milletin hayatna her alanda katk koymak ve devletin kaynaklarn milletin emrine tahsis etmek için devlet organizmasnn en önemli kurumsal bir varl olduunun altn çizerek, Gönderilen her bir kuruta milletin hakk ve beklentisi var, ama bu kaynaklar millete deil Kandile harcand. Millete hizmet için deil ihanete aktarld. Diyarbakrn gelimesi ve kalknmas için deil de ihanet ideolojisinin her alanda güçlenmesine sarf olundu. diye konutu.

Devletin her kademesinde, Devlet milletine hizmet için vardr iar ve düsturu içinde hizmet etmekteyiz. diyen Güzelolu, 4,5 aylk HDP belediyecilii döneminde ehit ve gazi yaknlarnn i akitlerinin feshedildiini fakat kendilerinin göreve gelmesiyle yanla frsat vermediklerini ve tekrardan ie iadelerin gerçekletirildiini dile getirdi.

Kentin temel belediyecilik hizmetlerine hzl bir ekilde kavuturulacan aktaran Güzelolu, ayrca Diyarbakrda ehit ve gazi ailelerinin kullanaca bir binann faaliyete girmesi için de çalma balatacaklarn bildirdi.

- CHP durumunu sorgulamal

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen de ziyaret sonras yapt açklamada, belediye bakan vekillerine tam destek verdiklerini söyledi.

HDPli belediyeler tarafndan iten çkartlan ehit ve gazi yaknlarnn ilerine iade edilmesinden dolay mutlu olduklarn aktaran Sözen, Güzeloluna teekkürlerini ilettiklerini bildirdi.

Muharrem ncenin de aralarnda bulunduu CHPlilerin, çileri Bakanl tarafndan hakkndaki terör soruturmalar nedeniyle Mardin Büyükehir Belediyesi Bakanl görevinden alnan Ahmet Türkü ziyaret etmesine tepki gösteren Sözen, unlar kaydetti:

Kendilerine unu soruyuz, siz bugüne kadar Diyarbakra, Mardine geldiinizde herhangi bir ehit ailemizi, gazimizi evlerinde ziyaret etme zahmetinde bulundunuz mu? Muharrem nce, ziyaretinde Ahmet Türke can yoldam, dava arkadam diye hitap etti. Bu da gösteriyor ki Bizim PKK ile iimiz olmaz diyen CHP, bugün eer PKKdan bir sürü suça bulam ve aça alnm kiilere can yoldam diyebiliyorsa, ana muhalefet partisi bu durumunu sorgulamal.

Sözen, ayrca terör örgütü PKKnn elinden olunu kurtaran Hacire Akar da saygyla andklarn ve ellerinden öptüklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git