Kayyım Engelliye sınırları kaldırdı!

Kayyım Atilla, günlük hayata dokunan bir hizmete daha imza attı. Talimatıyla, engellilere ayda 60 biniş hakkı tanıyan ücretsiz otobüs kartını iptal ederek, sınırsız yaptı. Bakanlıkca görevlendiren Karaosmanoğlu temaslara başladı.

Haberler 24.11.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Engellilere ayda 60 ücretsiz bini imkan veren otobüs kartlarnn yeterli olmadnn tespit edilmesi ve bu yönde gelen tepkilere yönelik Kayym Atilla Meclisten karar aldrd. Büyükehir Belediye Meclisince alnan karar dorultusunda, engellilere 60 bini kotas uygulanarak verilen ücretsiz otobüs kartn iptal ederek, snrsz hale getirdi. Karar, engelliler arasnda büyük sevinc yaratt.

KARAOSMANOLU DYARBAKIRDA

çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan, Büyükehir Belediyesine yürütülecek proje ve belediyecilik tecrübesini kazandrma dair görevlendirilen Kocaeli Büyükehir Belediye Bakan brahim Karaosmanolu kollar erken svad. Karaosmanolu dün akan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atillay ziyaret etti.

TERÖRLE ANILIR OLMAKTAN BIKKIN

Daha sonra Atilla ve Karaosmanolu, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide namaz kld. Namazn ardndan vatandalarla bir araya gelen Karaosmanolu, esnafla görütü, çocuklarla yakndan ilgilendi. Mesudiye Medresesini gezen Karaosmanolu ve Atilla, buradaki eserler hakknda bilgi ald. Karaosmanolu, Diyarbakr terörle anlr olmaktan dolay bkkn. çok çalkan bir halk var. Bilgimizi tecrübemizi Diyarbakrl yöneticilerle paylamak düüncesiyle buradayz dedi.

HDP/DBPli Gültan Kanakn terör soruturmas kapsamnda tutuklanarak cezaevine atlmasndan sonra çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, halka yönelik hizmetlerine yeni bir halka ekledi. Atilla, gelen tepkiler üzerine engellilere ayda 60 bini imkan salayan ücretsiz otobüs kartn iptal ederek, snrsz hale getirdi.

KARTLARI SINIRSIZ HALE GETRD

KHK ile Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Atillann vatandalarn bekledii hizmetlere kavumas için balatt çalmalar devam ediyor. çalmalar kapsamnda, engellilere ayda 60 ücretsiz bini imkan veren otobüs kartlarnn yeterli olmad tespit edildi. Kaymakam Atillann verdii talimat üzerine Diyarbakr Büyükehir Belediye Meclisince alnan karar dorultusunda, engellilere 60 bini kotas uygulanarak verilen ücretsiz otobüs kart snrsz yapld.

ENGELLLERDE SEVNCLE KARILANDI

Alnan meclis kararna sevinen Engelliler memmuniyetlerini öyle dile getirdi; Ay içerisinde ortalama, gün olarak iki kez otobüe biniyorduk. ten ie, evden ie. Onun dnda binemiyorduk. Kart bize bazen 15 gün dayanyordu. Sonras, binemiyorduk. Ya para ödüyorduk, ya da dier araçlara biniyorduk. Ama bu kararla artk, istediimiz kadar binebiliyoruz. Bu karar alanlardan Allah raz olsun

KARAOSMANOLU DYARBAKIRDA

çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine yürütülecek proje ve belediyecilik tecrübesini kazandrma dair görevlendirilen Kocaeli Büyükehir Belediye Bakan brahim Karaosmanolu kollar erken svad. Karaosmanolu dün akan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atillay ziyaret etti.

KL BASINA KAPALI GÖRÜTÜLER

çeitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Karaosmanolu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine geçerek, bir süre önce KHK ile Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Atilla ile görütü. Makamda basna kapal gerçekleen görümede Karaosmanolunun, Atillaya görevinin hayrl olmas dileinde bulunduu örenildi.

Daha sonra Atilla ve Karaosmanolu, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide namaz kld. Namazn ardndan vatandalarla bir araya gelen Karaosmanolu, esnafla görütü, çocuklarla yakndan ilgilendi. Mesudiye Medresesini gezen Karaosmanolu ve Atilla, buradaki eserler hakknda bilgi ald.

TERÖRLE ANILIR OLMAKTAN BIKKIN

Karaosmanolu, Diyarbakrn Anadolunun göz bebei, insanlarnn da güzelliklerle dolu olduunu söyledi. Diyarbakr halknn yannda olduklarn göstermek için kente geldiklerini dile getiren Karaosmanolu, Diyarbakr terörle anlr olmaktan dolay bkkn. çok çalkan bir halk var. Bilgimizi tecrübemizi Diyarbakrl yöneticilerle paylamak düüncesiyle buradayz. Her konuda Diyarbakrmza destek vereceiz. Bir an önce hayatn normale dönmesi için devlet olarak bütün çabay sergileyeceiz. nallah eskisi gibi medeni, güzel ve tarih ehri olma yönüyle Diyarbakr millet olarak öne çkaracaz. ifadelerini kulland.

KENT ESK HTAMINA KAVUMALI

Kentteki yöneticilere ve halka büyük i dütüüne iaret eden Karaosmanolu, Diyarbakrn eski ihtiamna ve huzura kavumasn can gönülden arzu ettiini aktard. Karaosmanolu, bu konuda kendilerine düen görevi yapmaya hazr olduklarn belirterek, öncelikle gerekenin huzur ve istikrar olduunu kaydetti. Diyarbakrn huzura ihtiyac olduuna dikkati çeken Karaosmanolu, bunu da en ksa sürede halk ile gerçekletireceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git