Kayyım atamasına zemin hazırladılar!

KHK'lar ile belediyelere atanan kayyımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DBP'li belediyelerin, kayyım atanması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Haberler 06.11.2016 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhammet YILDIZ/Ramazan GÜNOLU

çileri Bakanl tarafndan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere atanan kayymlarla ilgili deerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, prensip olarak yerelde halkn oylaryla seçilmi olan kiilerin görevden alnmasn tasvip etmediklerini fakat atama yaplan belediyelerin de kayymn gelmesi için ellerinden geleni yaptklarn ifade etti.

Kayymn ayak sesleri duyuluyordu

Söz Habere konuan Yapcolu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine kayym atanacann ayak sesleri uzun süredir duyulduunu belirterek öyle konutu:

Daha önce de baz belediyelere kayym atanmt. Sanrm 30 civarnda belediye u ana kadar kayym atanm oldu. Bunlardan ikisi farkl partilerden; biri MHP biri AK Parti belediyesi, dierlerinin nerdeyse tamam DBPli belediyeler. Prensip olarak yerelde halkn oylaryla seçilmi olan kiilerin görevden alnp merkezi hükümet tarafndan onlarn yerine atanm kiilerin gelmesine karyz. Fakat normal artlarda ve normal zamanlarda. Bugün yerlerine kayyum atanan belediyeler bu kayymlarn atanmas için de ellerin gelen her eyi yaptlar.

Yapcolu, halkn oylaryla seçilmi olanlarn halka hizmet etmesi gerekirken, belediyenin imknlarn farkl baz amaçlarla kullandklarnn aikr olduunu belirterek sözlerine öyle devam etti: Seçim dönemlerinde bir partinin bayraklarn asarken de gördük onlar. çukur siyaseti döneminde, hendek kazarken veya barikat oluturulmas için kilitli parke talaryla döeli sokaklara yeniden parke tarken gördük. Belediye araçlar aslnda halkn araçlardr. Belediyelerin ii parasyla, araçlaryla halka hizmet etmek midir yoksa halkn düüncesini, beklentilerini tamamen boa çkartacak, onlarn zddna, tersi istikametine hareket edecek iler yapmak mdr?

Halka deil, örgüte hizmeti öncelediler

Kendilerine oy veren insanlarn yüzde 85inin çukur siyasetini tasvip etmediini onlarn da bildiini belirten Yapcolu, Buna ramen srarla, belki de kendi iradeleri dnda, Kandildeki sava baronlarndan gelen talimatlar dorultusunda belediyeye ait araçlar gidip sokaklar kazarsa, barikat oluturulmas için parke ta oralara tarsa bu iin olaca buydu. Gerçekten halka hizmet etmeyi brakp tabi olduklar veya mensup olduklar örgüte hizmeti öncelediler. Bu nedenle u anda yüzde 85-90 oy oranyla seçilen belediye bakanlarnn yerlerine kayyum atanmasna, yine yüzde 80-85 destek veren halk bile belki içten içe seviniyor ve kimse de tepki göstermiyor. Birkaç yüz bin oyla seçilmi bir belediye bakann yerine kayyum atanmasna tepki vermek üzere halk sokaa çardklarnda, eer 100-200 kii sokaa iniyorsa onlarn oturup kendi dizlerine vurmas, nasl bu hale dütük diye düünmesi lazm. dedi.

O kazdklar çukurlara halkn bana bela açtlar

Yapcolu, Halkn evlerinin balarna yklmasna, hayatlarn cehenneme dönmesine, çocuklarn eitimden mahrum kalmasna, i yerlerinin kapal kalmasna ve evlatlarn ölmesine sebebiyet verdiler. O evlatlarn ölmesine sebebiyet verenler, birkaç ayn ardndan çatmalarn, patlamalarn sona ermesiyle pikince çkp zafer arklar söylemeye baladlar. Bu çatmadan galip çktklarn, AK Partinin kaybettiini, Davutolu hükümetinin istifa ettiini söylediler. Sanki Davutolu hükümeti bu çukur siyasetinden dolay, onlara yönelik yaplan operasyonlardan dolay, istifa etmi gibi çok pikince bir tavr sergilediler. imdi millet bunu sorguluyor. Bu milletin evlad olan ve çounluu genç olan 7 bin insann ölümü, Davutolunun babakanlktan istifa edip yerini Binal Yldrma brakmas için miydi? Bunlar halkn aklyla dalga geçmektir. çok bariz bir ekilde kaybettiler. Hem bir sürü eleman kaybettiler hem kazandklar bir sürü mevziiyi kaybettiler hem de siyaseten kaybettiler. te u anda da belediyeleri kaybediyorlar. eklinde konutu.

Kendi kazdklar çukurlarn içine dütüler, gömüldüler. diyen Yapcolu, u an belki iyi günleri. çukur siyaseti döneminde yaptklar sorgulanyor. Bugün halk sokaa çardklarnda halk onlara; Biz unutmadk, Surda çatmalar baladnda devleti buraya sokmayacaz diyordunuz. Biz buray terk etmek istediimizde bize engel oldunuz. En son kadnlar, çocuklar, yallar buradan çkarmaya çaltmzda yine bize izin vermediniz. çkabilenlere, eyalarn götürmelerine izin vermediniz ve bizi tehdit ettiniz, dediniz ki buradan çkarsanz bir daha buraya dönmenize izin vermeyeceiz. tehditlerini hatrlatyor. Neydi amaçlar? Daha fazla sayda çocuk ve yal ölürse propaganda yapacaklard.

Bu millet yeterince ac çekti, yeterince bedel ödedi

Türkiyeyi d dünyada zor durumda brakmak için kendi yaad ehirleri viraneye çevirmeye ve binlerce elemann topran altna gömmeye dünden razlard. diyen Yapcolu, son olarak unlar ifade etti: Peki, biz de soruyoruz, siz bundan ne kazandnz? Sizin kazancnz ne olacak? Yani Türkiye uluslararas arenada zor durumda kalsn diye bu millete bu kadar ac çektirmeye deer miydi? Sonuçta ne kazandnz? Hiçbir kazanç yok. Külliyen bir kayp Her tarafta her yönden kaybettiler. Ama halen daha, çok büyük bir baar kazanmlar gibi zafer arklar söylemeye, kendi kendilerini kandrmaya devam ediyorlar. Bu millete de çarmdr, onlar kendi kendilerini kandrmaya devam etsinler, fakat siz artk aldanmayn, sizi aldatamasnlar. Eer sizi aldatmaya devam ederlerse benzer skntlarn benzer ykmlarn tekrar yaanmas mümkün olabilecektir. Bu millet yeterince ac çekti, yeterince bedel ödedi. Can verdi, üstüne mal da verdi. Artk bu millet huzur istiyor; çatma, kan, gözya istemiyor. Kim bu milletin bana benzer skntlar, benzer badireler açarsa eninde sonunda bu milletten çok güçlü bir tokat yiyecektir.

Ana Sayfaya Git