Kayyum Cumali!

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak atandı. Atilla, Elazığlı olup, bir dönem Diyarbakır'da Vali yardımcılığı görevinde bulundu.

Haberler 02.11.2016 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanakn tutuklanmasnn ardndan, çileri Bakanl tarafndan yerine kayyum olarak Ankarann Etimesgut Kaymakam ve Diyarbakr eski Vali Yardmcs Cumali Atilla atand.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda 25 Ekim akam gözaltna alnan ve 5 gün sonra çkarld Sulh Ceza Hakimliince, Silahl terör örgütü üyesi olma suçundan tutuklanan Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanakn yerine kayyum atamas yapld. çileri Bakanl tarafndan daha önce Diyarbakrda uzun süre Vali yardmcl görevinde bulunan ve halen Ankarann Etimesgut Kaymakam olarak görev yapan Cumali Atilla, kayyum olarak atand.

CUMAL ATLLA KMDR?

1964 Elaz doumlu olan Cumali Atilla ilk ve orta örenimini Elazda, Yüksekörenimini stanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamlad. 1990 Ylnda Erzincan Kaymakam aday olarak göreve balad. Dil eitimi ve yönetim sistemi konularnda çalmalar yapmak üzere 8 ay ngilterede bulundu. 3 yllk staj dönemi içerisinde çorum Uurluda ve Afyon çobanlar ilçesinde Kaymakam vekillii görevini yürüttü. Daha sonra srayla Giresunun Piraziz, Muun Malazgirt, Bolunun Mengen Kaymakaml, Diyarbakr Vali Yardmcl ve Konya Beyehir Kaymakaml görevinde bulundu. 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakaml görevine balayan Atilla evli ve 3 çocuk babasdr.

KIANAKIN HEMEHRS

Terör örgütü üyelii suçundan tutuklanarak, cezaevine konulan ve ayn gece Kocaelinin Kandra ilçesindeki F Tp cezaevine nakli yaplan Gültan Kanakta, Kayyum olarak atanan Cumali Atilla gibi, Elaz doumlu olup, ikilinin hemehri çkmas, tesadüfmü yoksa farkl bir düünce mi içeriyor bilinmezken, Atilla bugün göreve balayacak.

POLS ÖNLEMLER SÜRÜYOR

Kanak ve Anlnn gözaltna alnmasndan sonra Büyükehir Belediyesinin çevresi polis bariyerleri ile kapatlrken, çok sayda polis ekibinin Belediye önündeki nöbeti sürüyor. Belediye çalanlarnn ise, polisin kimlik kontrolü ile belediye binasna giri çk yaptklar belirtildi.

GÖREVLENDRME YAPILAN BELEDYELER

Buarada, l Valisi Hüseyin Aksoy, kayyum atamasyla ilgili olarak özellikle görevlendirme yaplan ilçe belediyeleriyle ilgili olarak vatandaa en iyi hizmeti götürmek için çaltn belirterek, bir vali yardmcsnn görevlendirildii Sur ilçesinde çöp toplama ile ilgili bir sknt yaanmadn belirtti.

Görevlendirme yaplan belediyelerde ilerin daha iyi gittiini ifade eden Aksoy, Surdaki vatandalarn ve esnafn memnuniyetini ifade ettiini vurgulad. Amaçlarnn vatandan madur edilmemesi ve hizmetlerin en iyi ekilde yerine getirilmesi olduuna iaret eden Aksoy, belediyelerde görevlendirilenlerin Silvan, Hani ve Sur ilçesinde bu yönde çalmalarn sürdürüldüünü aktard.

BELEDYELERN HZMET AKSATMASI

Diyarbakrda DBPli belediyelerin hizmetleri aksatmas ile ilgili soru üzerine Vali Aksoy, bu konuda 28 Ekimde Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini yazl olarak uyardklarn, çöplerin halk saln olumsuz etkileyebileceini, bu çalmann mutlaka yaplmas gerektiini, yapmayanlar hakknda adli ve idari ilem yaplacan ifade ettiklerini anmsatt.

Süreç içerisinde Balar Belediyesinin 30 Ekimde, Yeniehir Belediyesinin 31 Ekimde çalmaya baladn ifade eden Aksoy, Fakat Kayapnar Belediyesi, balamamakta direnç göstermiti. Bu konuda Valilik olarak karar aldk. Belediyenin çöp kamyonlarna el koymak suretiyle oför ve içi görevlendirerek toplatlmas karar aldk. Bunun üzerine Kayapnar Belediyesi, çalmaya balad. diye konutu.

MÜFETTLER çALIMASINI SÜRDÜRÜYOR

Belediye otobüslerinin çaltrlmamas ile ilgili adli ve idari ilem yaplacana dikkati çeken Aksoy, halk madur eden bu tür eylemlerin kabul edilemez olduunu, sorumlular ile ilgili adli ve idari ilemler yaplacan bildirdi. lçe belediyelerinde görevlendirilen müfettilerin ilerini bitirdiini belirten Aksoy, öyle devam etti: Raporlarn daha hazrlamadlar. Büyükehir Belediyesindeki müfettilerin çalmas devam ediyor. Milli Eitimi Bakanlnn yapt soruturma kapsamnda baz öretmenler görevden alnd. Bunlarn görevlerine iadeleri ile ilgili henüz bir karar gelmi deil. Milli Eitim Bakanl tarafndan bu konu deerlendiriliyor.

Ana Sayfaya Git