Kayyum değişti

471 mülki idare amirinin yeri değiştirildi. Diyarbakır dahil Güneydoğu illerindeki belediyelerde kayyum olarak görev yapan çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısının görev yeri değişti.

Haberler 02.09.2018 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan, 2018 yl Mülki dare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin deitirildii bildirildi. Bakanln merkez tekilatnda görevli 8 mülki idare amirinin görev yerleri deitirilirken 8 kaymakam ve bir vali yardmcs merkezde deiik görevlere getirildi. Vali yardmclarnn kaymakamlklara atanmasyla 610 olan vali yardmcs says, iki yllk süreçte 314e indirildi

Kaymakamlk görevlerinin yansra kayyum olarak atanp Belediye Bakanvekili olarak görev yapan Hani, Bismil, Lice ve Sur ilçesi Kaymakamlar da, görev süreleri dolmas nedeniyle görev yerleri deitirilirken, l valiliinde iki vali yardmcs ile bir hukuk muavirinin de görev yeri deiti.

çileri Bakanlndan, 2018 yl Mülki dare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin deitirildii duyuruldu.

çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, 2018 Yl Mülki dare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulunduklar yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereince kararname kapsamna alnan 471 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kdemleri dikkate alnarak deitirildi.

Buna göre, çileri Bakanl merkez tekilatnda görevli 8 mülki idare amiri baka bir göreve atanrken, 8 kaymakam ve bir vali yardmcs merkezde deiik görevlere getirildi.

Merkezde görev yapan 11 mülki idare amirinin, vali yardmcl ve kaymakamla atamalar yapld.

Vali yardmcs says azaltld

Vali yardmclarnn kaymakamlklara atanmasyla vali yardmcl saysnda azaltlmaya gidildi. Böylece 610 olan vali yardmcs says, iki yllk süreçte 314e indirildi.

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerindeki ilçelere tecrübeli ve baarl kaymakamlarn atamalar planland. Yaplan atamalarla söz konusu bölgelerdeki tüm ilçelere kaymakam atamas gerçekletirilerek kaymakamsz ilçe braklmad.

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinde kayyum olarak çalan ve görev süresi biten kaymakamlarn baka il ve ilçelere atamalar yapld. Kayyum olarak görev yapan kaymakamlardan Doubayazt Kaymakam Ula Akhann Antalyann Ka ilçesine, Kzltepe Kaymakam Ahmet Odaban stanbulun Arnavutköy ilçesine, Nusaybin Kaymakam Ergün Baysaln Antalyann Finike ilçesine ve Malazgirt Kaymakam Soner Krlnn Yalovann çnarck ilçesine atanmalar, söz konusu atamalara örnek olarak gösterildi.

Genç kaymakamlara görev verildi

Yaplan atamalarla stanbulda 12, zmirde 10 ve Ankarada 3 ilçenin kaymakam deitirildi.

stanbul, zmir ve Ankara gibi büyükehirlerin ilçelerine ve stratejik durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atand.

Büyükehir ilçelerine kadn kaymakam atama prensibine de devam edildi.

Merkezde görev yapan mülki idare amirlerinin kaymakamlk ve vali yardmclklarna atanmasyla da tara tekilat güçlendirildi.

Diyarbakrdaki deiiklikler

Kararnameye göre, Diyarbakrda da Vali Yardmcs ve ilçe kaymakamlklarnda atama deiiklikleri yapld. te, Diyarbakrdaki deiiklikler.

Diyarbakr Vali Yardmclna Hukuk Müaviri Remzi Ouz Ylmaz,

Erzincan Vali Yardmclna çermik Kaymakam efif Olça,

anlurfa Vali Yardmclna Lice Kaymakam Sinan Baak,

Diyarbakr Vali Yardmclna Kavak Kaymakam Mehmet Kocabey,

Ortahisar Kaymakamlna Balar Kaymakam Tolga Toan,

Balar Kaymakamlna Finike Kaymakam Bahakkih Ayp Arslanköylü,

Ergani Kaymakamlna Emirda Kaymakam Hüseyin Sayn,

Sur Kaymakamlna çnarck Kaymakam Abdullah çiftçi,

MalatyaYeilyurt Kaymakamlna Bismil Kaymakam Turgay Gülenç,

Bismil Kaymakamlna Taköprü Kaymakam Kerem Süleyman Yüksek,

Lice Kaymakamlna Al Kaymakam Abdulkadir çelik,

Tortum Kaymakamlna Hani Kaymakam aban Arda Yazc,

Hani Kaymakamlna Boazkale Kaymakam Turan Soukoluk,

çermik Kaymakamlna Felahiye Kaymakam Nazl Demir,

Aralk Kaymakamlna Diyarbakr Vali Yardmcs Sercan Gökdemir,

Siirt Valilii Hukuk Müavirliine Diyarbakr Vali Yardmcs Mesut Gazi Ambarc,

Diyarbakr Valilii Hukuk Müavirliine doanyurt Kaymakam Ahmet Altun,

Ana Sayfaya Git