Kayyum yalanı

Diyarbakır Valiliği bir açıklama yayınlayarak, 'ilçe belediyelerine Kayyum hazırlığı' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haberler 09.09.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii Basn ve Halkla likiler Müdürlüü tarafndan, lçe belediyelerine de kayym atama hazrl yaplyor iddias hakknda bir açklama yaynlad.

lçe belediye bakanlar hakknda bilgi isteyen ller daresi Genel Müdürlüünün yazsn Twitter hesabndan paylaan Diyarbakr Barosu avukatlarndan Sertaç Buluttekin, Gazete Duvara Bu yaz çileri Bakanl tarafndan talep edilmitir. lçe belediyelerine de kayym atamak için zemin hazrlyorlar diye konumutu.

VALLK DDALARI YALANLADI

Valilik açklamasnda ise Bu belgeler çileri Bakanlmzn vesayet yetkisi kapsamndaki görevi gereince her seçim sonras istenen rutin evraklar olup, gizli evrak niteliinde olmalarndan dolay bunlar szdranlar ile ilgili soruturma balatlm ve bu belgeleri yayanlar le ilgili Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunulmutur, ifadeleri yer ald.

Açklamada Bir takm internet haber siteleri ve baz sosyal medya hesaplarnda ilçe belediyelerine Kayym hazrl bal ile verilen haberlerde çileri Bakanl ller daresi Genel Müdürlüünün Diyarbakr Valiliine gönderdii bir yaz üzerinden ilçe belediyelerine kayym atama hazrl yapld ileri sürülerek söz konusu evraklar paylalmtr. Söz konusu haberler ve sosyal medya iddialar gerçei yanstmamaktadr, denilerek ilçelere kayym atanaca iddias yalanland.

GZL YAZIMANIN YAYINLANMASI

Açklamada yaplan ilem için Bu süreç spekülasyona konu olmamas, görev yapan mahalli idare organlarnn ilerini etkilememesi amacyla ilgili mevzuat kapsamnda gizli yazma kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Ancak baz sosyal medya hesaplar ve internet sitelerinin yukarda belirtilen kapsamda Diyarbakr Valiliimiz ve çileri Bakanlmz arasndaki gizli yazmaya ilikin belgeleri spekülasyona yol açacak ekilde yaynladklar görülmektedir, ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git