Kayyum'dan beklentiler

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yapılan görevlendirme, kentte yaşayan vatandaşların özlemle beklediği hizmetlere kavuşma umudunu artırdı.

Haberler 04.11.2016 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda vatandalar, Büyükehir Belediyesine kanun hükmünde kararname (KHK) ile yaplan görevlendirmeden umutlu.

çileri Bakanlnca KHK ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atillann göreve balamas, kentte yaayan vatandalarn özlemle bekledii hizmetlere kavumak için umudunu artrd.

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ile DBPli Meclis Üyesi Frat Anlnn tutuklanmasna tepki bahanesiyle belediye yönetimince valilik uyarsna kadar çöplerin toplanmad, 8 gündür ulam hizmetinin aksatld kentte, Kaymakam Atillann göreve balamasnn ardndan maduriyetleri sona eren vatandalar, hak ettikleri hizmetlere kavumay heyecanla bekliyor.

Diyarbakrdaki vatandalar, özlemle bekledikleri hizmetleri ve Kaymakam Atilladan beklentilerini anlatt.

- Görevlendirilen kaymakam ehre hayrl olacaktr

Vatandalardan Musa Büyükalp, en büyük isteklerinin Diyarbakrn sorunlarnn çözülmesi olduunu söyledi.

En hayrls buydu çünkü eski belediyeler çalmyordu. çöp, temizlik, yol hizmeti yaplmyordu. Yaplmak m istenmiyordu, bilmiyorum. Belediyecilii bilmiyorlard. diyen Büyükalp, hizmet beklediklerini belirtti.

Büyükalp, Diyarbakrn belediye hizmeti verilmemesi nedeniyle geriye gittiini dile getirerek, Diyarbakr köy gibi olmu. anlurfaya bakyoruz köydü, ehir oldu, Diyarbakr ise ehirdi, köy oldu. dedi.

Belediyenin bir haftadr ulam hizmeti vermediini anmsatan Büyükalp, halkn bu nedenle madur olduunu vurgulad.

Büyükalp, öyle konutu:

Millet olarak oy vermi, onlar oraya getirmiiz ama onlar bize hizmet etmiyorlar, millet madur oluyordu. Hizmet bekliyoruz, otobüslerimiz çalsn istiyoruz çünkü bu ihtiyaçtr. Herkesin özel arac yok. nsanlar evine, iine, hastaneye ulam imkan olmad için gidemiyordu. ehir büyük olduu için ulam hizmeti olmazsa olmuyor. Sokaklarda çöpler birikmiti. Yamur yamasayd bu çöplerin hepsi hastalk olacakt. Para teröre mi, daa m gidiyor, anlamadk. Su faturas ve her ey pahal olmutu ama hizmet yoktu. Parann gittii yer belli deildi. Görevlendirilen kaymakam ehre hayrl olacaktr. Biz hizmet bekliyoruz.

- Belediyelerden u ana kadar hizmet göremedik

Emrah Dalklç ise eski belediye yönetiminden hizmet göremediklerini, krsalda ve kent merkezlerinde bu nedenle çok skntlar yaandn belirtti.

Belediyeden halkn talebi ve ihtiyac dorultusunda hizmet sunmasn istediklerini aktaran Dalklç, Belediyelerden u ana kadar hizmet göremedik. Particilik yapan, ideolojik yaklaan bir belediyecilik istemiyoruz. Görevlendirilen kaymakamdan hizmet istiyoruz. diye konutu.

Diyarbakrn hak ettii yerde olmadn anlatan Dalklç, görevlendirmenin ardndan belediyeden bu taleplerinin yerine getirilmesini beklediklerini kaydetti.

- Yeni bakanmzdan daha güzel bir hizmet bekliyoruz

Üniversite örencisi Hüseyin Kurt da belediyenin sadece seçim dönemlerinde hizmet yaptna iaret ederek, olanaklarn hizmet için kullanlmadn aktard.

Kurt, belediyeden bugüne kadar fazla hizmet göremediklerini bildirerek, kentte çevre düzenlemesinin yaplmadn söyledi.

Görevlendirme yapldndan bu yana Sur ilçesinde temizlik yaplmaya balandna dikkati çeken Kurt, belediyelerin halka hizmet için var olduunu, hizmetlerin de halk ön planda tutmas gerektiini kaydetti.

Diyarbakrdaki belediyelerden çevre ve temizlik konusunda halkmz ikayetçidir. Yeni bakanmzdan daha güzel bir hizmet bekliyoruz. ifadelerini kullanan Kurt, belediye otobüslerinin saysnn artrlarak, ulam hizmetlerinin kesintisiz gerçeklemesini istediklerini bildirdi.

Sibel Klç ise belediyeye görevlendirme yaplmasndan memnun olduklarn aktard.

Belediyeden çevre düzenlenmesi yaplmasn istediklerini vurgulayan Klç, ehirde çevre kirlilii olduuna dikkati çekti.

Klç, daha farkl bir Diyarbakr görmek istediklerini vurgulayarak, Diyarbakr daha önce temiz deildi ancak artk temiz olmasn isteriz. eklinde konutu.

- Görevlendirilen kaymakama baarlar dileriz

Özal Yontürk, belediyeye görevlendirmenin daha önce yaplmas gerektiini belirtti.

Görevlendirme yaplmasndan duyduklar memnuniyeti anlatan Yontürk, hizmetin kesintiye uramas ile tarihi kent Diyarbakrn 4-5 günde çöp yuvasna döndüünü vurgulad.

Yontürk, belediyeciliin sadece park onarm yapmak olmadna iaret ederek, bunun, halkn taleplerine göre hizmet sunmay gerektirdiini dile getirdi.

Gençlere yönelik spor tesisleri yaplmasn istediklerini aktaran Yontürk, Ulam hizmeti kesintisiz verilmelidir. Kente tramvay yaplmasn bekleriz. Kentin altyaps salam deil. görevlendirilen kaymakama baarlar dileriz. dedi.

- El ele vererek Diyarbakr daha güzel hale getirelim

Esnaf Ali Sait Özkal, Diyarbakrn prl prl bir ehir haline gelmesini istediklerini belirtti.

Özkal, yollarn düzenlenmesi gerektiini ifade ederek, unlar dile getirdi:

Diyarbakr neden bir stanbul gibi olmasn? Esnaf olarak en çok da huzur bekliyoruz. Artk terörle deil tarihimizle anlmak istiyoruz. Belediye bakanmzla el ele vererek Diyarbakr daha güzel hale getirelim. Yeni gelen belediye bakanmzdan bunlar istiyoruz. Birlik ve beraberlik bekiyoruz.

- Diyarbakr hizmete hasret kald

Hac Ahmet Sapmaz, Diyarbakrn bu yaananlar hak etmediini söyledi.

Sözde kendilerini memleketin temsilcisi gören 3-5 çapulcu bu memleketin temsilcisi olduunu iddia ediyor. Bunlarn temsilcilikle alakas yok. çöpler temizlenmiyor, memleketin alt yaps yok. Diyarbakrn acil kana ihtiyaca var. diyen Sapmaz, unlar kaydetti:

Diyarbakr 20 yldr hizmete hasret kald. Madem belediyeyi PKKnn elinden aldlar, biz de hizmet görmek istiyoruz. Diyarbakr 20 yldan bu yana rkçlktan baka bir ey görmedi. Hizmet sfr. Memleketin halini görüyorsunuz. Memleketimizi neredeyse terk edecek hale geldik. Memlekette hizmet yok. Eit hizmet bekliyoruz. Diyarbakr, Güneydounun bakentidir.

Ana Sayfaya Git