Kayyumları meclis araştırması!

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, tarafından Meclis Başkanlığına gönderilen yazıda, OHAL kapsamında 1 Eylül 2016 günü yayınlanan 674 sayılı KHK ile seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyelerinin görevden alınarak, merkezden görevlendirilen bir kişinin kayyum olarak atanması hükmü getirildiğini belirtti. Sancar şöyle dedi:

Haberler 21.07.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, tarafndan Meclis Bakanlna gönderilen yazda, OHAL kapsamnda 1 Eylül 2016 günü yaynlanan 674 sayl KHK ile seçilmi belediye bakanlar ve meclis üyelerinin görevden alnarak, merkezden görevlendirilen bir kiinin kayyum olarak atanmas hükmü getirildiini belirtti. Sancar öyle dedi:

11 Eylül 2016 günü 28 belediyeye kayyum atanmasyla balayan bu uygulama neticesinde, bugüne dek HDPnin bileeni olan DBPli 106 belediyenin 89una kayyum atanmtr. Halkn iradesini temsil eden kiilerin yerine atanan ve temsil kabiliyetleri olmayan kayyumlarn uygulamalar tartmalara neden olmaktadr. Kamusal bir hafzay temsil eden yap ve antlarn yklmas bu uygulamalardan biridir.

Ant ve heykeller için meclis aratrmas istedi

Sancar, antlarn kamusal deerlerin bir göstergesi ve hafzann toplumsal üretiminin arac olduunu, Kürtlerin youn olarak yaad illerde ortak yasn simgesi olan, insan hakk ihlallerini anmsatan ve ihlallerin bir daha yaanmamas için uyar nitelii tayan antlarn kayyumlar tarafndan yklmaya balandn söyledi.

Sancar yazsnda, aralarnda Mardin Kzltepe lçesinde Uur Kaymaz, Diyarbakr Kayapnar lçesinde Roboski, rnak Cizre lçesinde Orhan Doan, Arnn Doubayazt lçesinde Ehmed Xannin ant ve heykellerinin de bulunduu çok sayda heykelin kayymlar tarafndan ykldn ifade ederek, Bu ykmlarn nedenlerinin, halkn toplumsal hafzasnda yaratt tahribatn incelenmesi ve toplumsal ve kültürel hafzann korunmas amacyla Meclis Aratrmas açlmas gerektiini düünmekteyiz dedi.

Ana Sayfaya Git