Kayyumlara saldıracaktı!

Diyarbakır'da kayyum, kaymakam ve milletvekillerine suikast düzenlemek üzere olan PKK'lı Seyrantepe semtindeki bir evde kıstırıldı. Çatışmada, Ş.T adlı örgüt üyesi öldürüldü.

Haberler 13.01.2017 - 16:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda merkez ilçe belediyelerine kayyum olarak atananlar ile siyasilere suikast için keif yapan PKKl örgüt üyesi .T. Seyrantepe semtindeki evde, çkan çatmada ölü ele geçirildi. ki kii gözaltna alnd.

ALINAN STHBARAT SONUCU

Güvenlik birimleri PKKnn bir süredir Diyarbakrda belediyelere kayyum olarak atanan vali yardmclar ve kaymakamlar ile aralarnda milletvekillerinin de olduu baz siyasilere suikast yapmak için keif faaliyetlerinde bulunduunu belirledi. Takibe alnan kiilerden, suikast için görevlendirilen PKKl terörist .T.nin dün akam Yeniehir lçesi Seyrantepe Semtinde bir evde kald saptand.

SABAHA KARI OPERASYON

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri saat 03.00da bu eve operasyon düzenledi. Polisin Teslim ol çarlarna atele karlk veren PKKl terörist .T., çatmada ölü ele geçirildi. Evde yaplan aramada PKKl teröristin suikastte kullanaca deerlendirilen silah ile sahte bir kimlik bulundu. Polis, bu kiinin balantl olduu kiilere yönelik operasyonu sürdürüyor.

L VALLNDEN AçIKLAMA

Öte yandan, olayla ilgili l Valiliinden yaplan açklamada, çalmalar sonucu kentte özellikle görevlendirilen belediye bakan vekilleri, önemli siyasetçi ve i adamlarna yönelik saldr gerçekletirilecei eklinde alnan bilgiler dorultusunda 12 Ocakta saat 03.30 sralarnda merkez Yeniehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde bir ikamete güvenlik güçlerince operasyon düzenlendii kaydedildi.

K ÜPHEL GÖZALTINA ALINDI

çileri Bakanlnca görevlendirilen belediye bakan vekilleri, siyasetçi ve i adamlarna saldr hazrlnda olduu tespit edilen bir üphelinin güvenlik güçleri tarafndan yaplan operasyonda etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen ahsla irtibatl olduu deerlendirilen 2 üpheli gözaltna alnd. ifadelerine yer verilen açklamada, yaplan incelemede etkisiz hale getirilen ahsn üzerinde tabanca, 2 arjör, 42 fiek ve baka bir ahs adna düzenlenmi nüfus cüzdan ele geçirildii aktarld. Açklamada, terör ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararllkla ve aralksz ekilde devam edecei belirtildi.

KUZEY IRAKA HAVA HAREKATI

Buarada, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irakn Zap bölgesindeki PKK hedeflerine Türk Hava Kuvvetlerine ait sava uçaklar ile hava harekat düzenlendiini açklad. TSKdan yaplan açklamada, 11 Ocak 2017 tarihinde 16.19-16.29 saatleri arasnda Irak n kuzeyi Zap bölgesine Türk Hava Kuvvetlerine ait sava uçaklar ile düzenlenen hava harekatnda bölücü terör örgütü mensuplarnca kullanlan 2 havan mevzii (yüklü miktarda cephanesi ile birlikte) ve 2 barnan içerisinde bulunan bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerle beraber ate altna alnarak imha edildii bildirildi.

Ana Sayfaya Git