Kazan vadisinde Eren operasyonu

Eren Kış-18 Hakkari-Kazan Vadisi Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Timuçin Aladağ Operasyonu başlatıldı.

Haberler 03.02.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA- çileri Bakanl, Eren K-18 Hakkari-Kazan Vadisi ehit Jandarma Astsubay Baçavu Timuçin Alada Operasyonunun balatldn bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, PKK terör örgütünü ülke gündeminden çkarmak ve bölgede barnd deerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadyla, Hakkaride Eren K-18 Hakkari-Kazan Vadisi ehit Jandarma Astsubay Baçavu Timuçin Alada Operasyonu balatld.

Operasyonda, Hakkari l Jandarma Komutanlnca Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluan 1050 personel, 68 operasyonel tim görev ald.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldrlmasna yönelik yürütülen Eren Operasyonlarnn, vatandan desteiyle inançl ve kararl ekilde baaryla devam edecei kaydedildi.

ELE GEçRLENLER

çileri Bakanlndan yaplan ikinci açklamada, çukurca ilçesi Kayalk köyü krsalnda Hakkari l Jandarma Komutanl koordinesinde jandarma komando ve jandarma özel harekat birliklerince gerçekletirilen operasyonda 3 kalanikof, bir uzi marka makineli tabanca, 3 tabanca, 2 el yapm patlayc düzenei, 4 antipersonel mayn, 4 el telsizi, 16 arjör, bir tabanca susturucusu, 14 RPG-7 mühimmat, 13 el bombas, çeitli çaplarda 2310 mühimmat, bir dürbün ile çok sayda yaam malzemesinin ele geçirildii belirtildi.

Açklamada, terörle mücadele operasyonlarna bölge halknn da desteiyle inançl ve kararl bir ekilde devam edildii vurguland. (AA)

Ana Sayfaya Git