Kazara kendini vurdu!

Lice ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda silahı kazara ateş alan güvenlik korucusu Ömer Tumaç şehit oldu. Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenin ardından Tumaç'ın naaşı ilçede toprağa verildi.

Haberler 08.02.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinde PKKya yönelik düzenlenen operasyonda, güvenlik korucusu Liceli Ömer Tumaç, kazara ate alan silahndan çkan kurunla ehit oldu.

KAZARA KENDN VURDU

Olay, dün saat 04.30 sralarnda Lice ilçesi Yalaza köyü yaknlarnda meydana gledi. Güvenlik güçlerinin PKKllara yönelik düzenledii operasyon srasnda güvenlik korucusu Ömer Tumaçn silah, kazara ate ald. Silahtan çkan merminin kalçasna isabet ettii Ömer Koç, bölgeden helikopterle alnarak, Diyarbakr Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldrld. Tedaviye alnan Tumaç, doktorlarn tüm çabasna karn ehit oldu.

VALLKTEN AçIKLAMA

Buarada ehit Tumaçla ilgili l Valilii basn açkmamas yapt. Açklamada Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu elim olayda ehit olan kahraman güvenlik korucumuza Allahtan rahmet, deerli ailesine, yaknlarna, silah arkadalar ile yüce Türk milletine basal ve sabr dileriz. ifadesi kullanld. Açklamada, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için terör ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan azim ve kararllkla devam edildii bildirildi.

EHT çN CENAZE TÖREN

Buarada, Tumaç için uurlama töreni düzenlendi. 7. Kolordu Komutanlnda düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, protokol üyeleri ve ehidin yaknlar katld. ehidin naa, özgeçmiinin okunup, dua edilmesiyle sona eren törenin ardndan Liceye uurland. Tumaçn cenazesi burada gözyalar içerisinde topraa verildi.

Ana Sayfaya Git