Kazaya davetiye!

Diyarbakır’da öğrenci taşıyan servis şoförü, yaklaşık 1 kilometrelik yolu aracın kapısı yarı açık bir şekilde seyretti. Bununla da yetinmeyen şoför, öğrencileri cadde ortasında indirerek ölüme davetiye çıkardı.

Haberler 30.11.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda örenci tayan servis araçlarn kullanan oförlerin ortaya koyduu dikkatsizlik, görenleri hayrete düürdü. Ölen saatlerinde okuldan örencileri alan servis oförleri, örencileri güvenli bir ekilde ikamet ettikleri apartmanlarn giri kaplarna brakmalar gerekirken, çou defa uzak mesafede, kimi zaman da cadde ortasnda indirerek yürekleri aza getiriyor.

YÜREKLER AZA GETRYOR

Bunun en son örnei geçtiimiz gün Diyarbakrn en iler yeri olan Ofis semtinde yaand. Bir örenci servisi, içinde çocuklarn bulunduu srada yaklak 1 kilometrelik yolu kaps yar açk bir ekilde seyretti. Tehlikeyi görmezden gelen oför, bununla da yetinmeyip örencileri cadde ortasnda indirirken, olan biteni izleyen vatandalar gözlerine inanamad.

DENETMSZLKTEN KAYETç

Veysel Murat Tapan isimli veli, evi yakn olduu için çocuunu kendisinin okula götürüp getirdiini söyledi. Tapan, Ben servis kullanmyorum evim yakn ama farkl yerlerden duyuyoruz. Hostes kullanmyorlar, kaplar otomatik deil, servis araçlarna 10-15 kii yerine 25-30 kii bindiriyorlar. Bu tip skntlar kulamza çok geliyor. Servis tamaclna düzen getirilmesi lazm ama düzen bir türlü oturmuyor, gelmiyor. Bu çocuklar bizim geleceimiz. Onlarn gelecei için biz nasl çaba sarf ediyorsak, devletimiz de Milli Eitim Bakanlnn da bu konuda düzen getirmeleri gerekir dedi.

Alaattin Altaca isimli vatanda ise servislerin daha duyarl, daha kaliteli bir hizmet vermesini istediklerini söyledi. Servis oförlerinin can tadn kaydeden Altaca, örencilerin genellikle ilkokula gittiini bu nedenle bile olsa daha dikkatli olmalar gerektiini dile getirdi.

Konuyla ilgili görüüne bavurmak istenilen Diyarbakr Servisçiler Odas yetkililerine ulalamad.

Ana Sayfaya Git