'KCK davası' sonuçlandı; 15 kişiye 103 yıl 9 ay hapis cezası

Mardin'de 2014'ten bu yana devam eden 'KCK Davası'nda aralarında eski HDP Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da olduğu 15 kişiye toplamda 103 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Haberler 22.02.2024 - 10:12 Son Güncelleme : 22.02.2024 - 02:12

Mardinde 2014 yılında, dönemin DBPli ve HDPli siyasetçileri Nazım Kök, Davut Bozan, İpek Güneş, Ayşe Bozan, Ziver Gümüş, İsa Durç, Lokman Ekenek, Abdulkadir Aktaş, Erdal Irmak, Davut Şahin, Musa Alkan, Sedat Dağ, Mesut Amak, Genco Akman ve eski milletvekili Gülser Yıldırım hakkında Örgüt üyesi olmak suçlamasıyla açılan KCK Davasının karar duruşması görüldü. Mardin 2nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada avukatlar hazır bulunurken, sanıklar ise katılmadı.

Mahkemede savcılıktan mütalaasının açıklanması istendi. Savcı, sanıkların Mardinde PKK terör örgütü adına faaliyet yürüten KCK/TMye bağlı Kent Meclisi içerisinde aktif olarak faaliyet yürüttüklerini ve KCK tarafından verilen talimatlar doğrultusunda bir kısım eylemlere katıldıklarını, bu eylemlerin neler olduğunun dosyada delilleriyle mevcut olduğunu belirtti.

103 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Savcı devamında da KCK yapılanmasına ilişkin örgütsel alanlar ile Kent Meclisi yapılanmasına ilişkin detaylı çalışma ve irtibatların olduğunun görüldüğü, bu haliyle söz konusu Kent Meclisi içerisinde anlatılan şekilde sürekli, çeşitli ve yoğun faaliyette bulunma fiillerinin ancak bir örgütsel yapı içerisindeki hiyerarşi ve bağlılık ile olabileceğinin açık olduğu, bu şekilde Kent Meclisi yapılanmasında bulunan kişilerin fiillerinin örgütün amacını gerçekleştirme noktasında TCKnın 314/2 maddesinde düzenlenen örgüt üyeliği suçu ile örtüştüğünün anlaşıldığı ifadelerine yer verdi. Savcılık 15 kişinin bu kapsamda cezalandırılmasını istedi.

Avukatların savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, 15 kişiye, Örgüt Üyeliğinden hapis cezası verdi. Mahkeme tarafından Lokman Ekeneke 7 yıl 6 ay, Davut Şahine 7 yıl 6 ay, Nazım Köke 7 yıl 6 ay, Ziver Gümüşe 7 yıl 6 ay, Davut Bozana 7 yıl 6 ay, İpek Güneşe 7 yıl 6 ay, Ayşe Bozana 7 yıl 6 ay, Musa Alkana 6 yıl 10 ay 15 gün, İsa Durça 6 yıl 10 ay 15 gün, Genco Akmana 6 yıl 3 ay, Sedat Dağa 6 yıl 3 ay, Gülser Yıldırıma 6 yıl 3 ay, Mesut Amaka 6 yıl 3 ay, Abdulkadir Aktaşa 6 yıl 3 ay ve Erdal Irmaka 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git