KCK'nın kurduğu mahkeme notları

Diyarbakır'da PKK/KCK'nın kurduğu sözde "mahkeme"nin notları iddianamede

Haberler 01.10.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör örgütüyle balantl bilgi evine düzenlenen operasyonda asma tavanda bulunan ajandadan,PKKnn çat yaplanmas KCKnn yapt sözde yarglama ve verdii kararlara ilikin notlar ortaya çkt.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca sözde yarglama bilgilerinin yer ald ajandada isimleri bulunan F.G, G.D. ve S.G. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15er yla kadar hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame 4. Ar Ceza Mahkemesince, A.P, M.D, M.P. ve M.D. hakknda ayn suçtan ayn ceza istemiyle hazrlanan iddianame ise 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ki iddianamede de terör örgütü PKK/KCKnn kuruluu ve yaplanmasna ilikin bilgilere yer verilerek, KCK yaplanmas ile devletin egemenlii altndaki bir ksm topraklarda paralel devlet yaps oluturulmaya çalld, baz belediyelerin yasa çerçevesinde kurduklar legal nitelikteki kent konseylerinin bir ksmnn örgüt amaçlar dorultusunda illegal faaliyette bulunduklar, bu kapsamda terör örgütünün halk meclisi ad altnda farkl oluum balklar ile sözde yarglama faaliyeti yürüttüü belirtildi.

Dosyaya konu halk meclisinin (bilgi evi) de sözde KCK sözlemesi kapsamnda kurulduu ifade edilen iddianamelerde, bu bilgi evinde örgütün amaçlar dorultusunda sözde yarglama faaliyeti yürütüldüü kaydedildi.

ddianamede, terör örgütüne yönelik 4 Haziranda düzenlenen operasyonda üphelilerin gözaltna alnd ve Ajandada yaplan incelemede yer alan kaytlarn tamamnn taraflar arasnda uyumazlklara ilikin olduu, bavuran kiilerin beyanlar, hazrlanan uyumazlk konusu, taraf ve tanklar gibi ifadeler ile notlarda tam bir yarglamaya konu olabilecek kaytlarn bulunduu belirtildi.

Baz uyumazlklara ilikin karar verildi ve gerei düünüldü gibi balklarla sözde hüküm kurulduu ifade edilen iddianamede, taraflara beyanlarnn doru olmas ve verilen karara uymalar konusunda yemin ettirildiinin belirlendii kaydedildi.

ddianamede, kent meclisleri bünyesinde terör örgütü PKK tarafndan sözde uzlama ve soruturma komisyonlar kurulduu, bu komisyonlarda ikayetlerin deerlendirildii, bavuru yapanlara örgüt adna hangi ilemlerde bulunulaca konusunda bilgi verildii aktarld.

Sanklarn madur sfatyla terör örgütü PKKnn KCK yaplanmas bünyesinde faaliyet yürüten sözde adalet komisyonuna bavuru yapt belirtilen iddianamede, u ifadeler kullanld:

Bavuruda üpheliler, taraf olduu daire alm-satmyla ilgili yaanan uyumazl dile getirmilerdir. Dairenin devri için terör örgütü PKKya müzahir kurulutan çözüm talebinde bulunmulardr. Söz konusu kaytlarda üphelilerin bavurularnda dilekçe eklinde tarih belirtilerek, olay anlatlarak, taraflarn belirlendii, kaytlarnda devamnda sözde üpheli olan kiilerin de beyanlarnn alnd görülmü, parann verilecei zamanla ilgili yaanan uyumazlk sözde yarglama faaliyetiyle sonuca balanmtr.

Sanklarn ifadelerinde bu konuda bavuru yapmadklarn beyan ettikleri aktarlan iddianamede, incelemelerde söz konusu dokümanlarda sanklarn bizzat giderek bavuru yaptklar, dokümanlarda isimlerinin madur sfatyla kaydedildii belirtildi.

EYLEMLERYLE TERÖR ÖRGÜTÜ PKKYI LEGAL GÖSTERMEYE çALIMILARDIR

ddianamede, sanklarn bavurusu üzerine PKK güdümünde sözde yarglama faaliyeti yürüten yapnn devreye girdii ve olayn dier taraflarnn çarld bildirilerek, unlar kaydedildi:

Taraflarn ifadeleri alnarak sözde KCK sözlemesi kapsamnda sözde yarglama faaliyetiyle uyumazlk sonuca balanmtr. üpheliler, Türkiye Cumhuriyeti Devletini tanmayarak terör örgütü PKK bünyesinde kurulan uzlatrma, adalet ve mahalle meclisi gibi oluumlara bavuru yaparak yarglama kurulmasn talep etmitir. Eylemleriyle terör örgütü PKKy legal göstermeye çalmlardr. Bu eylemleriyle terör örgütünün toplumda yapsal olarak güçlenmesine, terör örgütünün varlnn ve etkinliinin tüm kitlelere yaylmasna hizmet etmi, örgüt nezdinde de daha etkin konumda olma, yarglama yapma gibi manevi faydalar salamlardr.

ddianamenin sonuç ksmnda u deerlendirmede bulunuldu:

üpheliler, terör örgütü PKK/KCKnn varln kabul ederek kurduu sözde anayasal düzene dahil olmulardr. üpheliler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varln tanmayarak bavuru yaptklar tarihten önce PKK tarafndan sözde özerklik açklamas dorultusunda kurulan yapya dahil olarak eylem ve faaliyette bulunmulardr. üphelilerin terör örgütü PKK ile organik ba kurduu, örgütün hiyerarisine tabi olduu, örgüt tarafndan oluturulan yaplar, verilen kararlar kabul ederek örgüt adna bilerek, isteyerek eylem ve faaliyetlerde bulunduu gerekçesiyle üzerlerine atl silahl terör örgütüne üye olmak suçunu iledikleri anlalmtr.

ki iddianamede tutuklu sanklar A.P. ve M.D. ile tutuksuz sanklar F.G, G.D, S.G, M.P. ve M.D. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15er yla kadar hapis cezas isteniyor.

Diyarbakrda terör örgütü PKK/KCKya yönelik 4 Haziranda düzenlenen operasyonda örgütle balantl bilgi evinin asma tavannda ele geçirilen ajandann incelenmesi sonucu aralarnda F.G, G.D, S.G, A.P, M.D, M.P. ve M.Dnin de bulunduu 18 üpheli gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git