KDK'den engelli memurun lojman hakkı için tavsiye

Kamu Denetçiliği Kurumunca, engellilerle ilgili özel tedbirlerin yer almadığı tespit edilen Kamu Konutları Yönetmeliğinin, pozitif ayrımcılık ilkesi gereğince yeniden düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tavsiyede bulunuldu.

Haberler 28.08.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Denetçilii Kurumundan (KDK) yaplan yazl açklamaya göre, Amasyadan bavuran bir vatanda Orman letme Müdürlüünde memur olarak çaltn, 9 yl oturduu lojmandan 2013te süresinin bitmesiyle çktn bildirdi.

ikayetçi, 2014te engelli olduunu belirterek, engelli çalanlara lojmanda kalma imkannn birden fazla kez salanmas için KDKye bavurdu.

Bavuruyu inceleyen KDK, Orman Genel Müdürlüü Destek Hizmetleri Daire Bakanlndan bilgi ve belge talep etti. Kurumdan gelen yazda, engelli personele kamu konutlarnn tahsisiyle ilgili pozitif ayrmclk konusunda açk bir düzenleme olmad kaydedildi.

Konuyla ilgili görüüne bavurulan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl Engelli Yal Hizmetleri Genel Müdürlüünce, Kamu Konutlar Yönetmeliinin ilgili cetveli çerçevesinde, engelli kamu görevlilerine art puan verilmesinin uygun olaca bildirildi.

Bakanlk tarafndan, bu konuda Milli Emlak Genel Müdürlüü ile çalmalara baland ancak çalmann tamamlanmad da iletildi.

KDK verdii kararda, engellilerle ilgili özel tedbirlerin yer almad tespit edilen Kamu Konutlar Yönetmeliinin, Anayasada yer alan pozitif ayrmclk ilkesi gereince Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn da görüü alnarak yeniden düzenlenmesi için çevre ve ehircilik Bakanlna tavsiyede bulundu.

Düzenlemenin ardndan bavurann durumunun yeniden deerlendirilmesi hususunda da Tarm ve Orman Bakanlna da tavsiye verildi.

Ana Sayfaya Git