KDP'li yetkili, Sincar'ın PKK için "ikinci Kandil"e dönüştüğünü söyledi

Irak'taki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Sorumlusu Kadir Kaçak, Bağdat ve Erbil arasındaki anlaşmanın yerine getirilmediğini, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığının arttığını ve ilçenin "ikinci Kandil" haline geldiğini ifade etti.

Haberler 02.02.2021 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaçak, PKKnn Sincardaki varln sonlandracak Sincar Anlamas ve bölgedeki PKK varlna ilikin AA muhabirine deerlendirmede bulundu.

Sincar Anlamasna ilikin hiçbir adm atlmadn ve durumun daha da kötüye gittiini belirten Kaçak, (Sincara) Daha fazla Hadi abi güçleri geldi. Hizbullah gibi örgütler de artk orada bulunuyor. Hiçbir adm atlmad, anlama yerine getirilmedi. diye konutu.

Kaçak, PKKnn Sincardaki varlnn arttna dikkati çekerek, Irak hükümeti, Suriyeden daha fazla güç ve militan getirmesi için PKKya kolaylk salam, yol açm. PKK ile Hadi abi arasnda anlama var. Daha çok güç getirecekler ve igal edecekler. ifadelerini kulland.

Sincarn PKK için ikinci Kandile dönütüünü belirten Kaçak, (Sincar) Onun için ikinci Kandildir. Günden güne daha çok kuvvetleniyor. dedi.

SNCAR ANLAMASI

Badat ile Erbil arasnda terör örgütü PKKnn bölgeden çkarlmas için 9 Ekim 2020de Sincar Anlamas imzalanmt.

Anlama sonras Badat yönetimi bölgeye polis güçleri yerletirerek güvenlik dosyasn kontrolüne almaya balamt.

Irak, söz konusu anlamann uygulanmaya baladn duyursa da bölgede halen varlk gösteren PKKnn buradan ne ekilde çkarlaca ve nereye gidecei konusunda soru iaretleri bulunuyor. Irak resmi makamlarnn bu konuyla ilgili bugüne kadar net bir açklama yapmamas da dikkati çekiyor.

Ana Sayfaya Git