Kefenimiz cebimizde

Diyarbakır’da şehirlerarası otobüs firmalarında çalışan muavinler, her an kaza riski ile karşı karşıya oldukları ve sigortasız çalıştırıldıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Haberler 23.10.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ehirleraras Otobüs Terminalinde sigortasz çaltrldklarn iddia eden muavinler i brakt. Her an kaza riski ile kar karya olduklarn ve sosyal güvencelerinin olmadn belirten muavinler son yaanan iki kazada muavin arkadalarnn öldüünü ve bu durumundan dolay ailelerinin madur olduunu belirterek, sigortalar yatrlmad sürece muavinlik yapmayacaklarn söyledi.

2 aylk evliydi kazada öldü

Siverekte ikamet eden Özgür Akgüler, 8 yldr muavinlik yaptn ve sigortasz çaltrld için ii braktn ifade ederek, Geçen gün Konya Karapnarda meydana gelen kazada muavin arkadamz vefat etti. Sigortasz çalyordu ve 2 aylk evliydi. Bundan 5 ay önce Kahramanmarata yine ayn ekilde bir arkadamz vefat etti. Can güvenliimiz yok. Bugün bu arkadalar bu ii yapmazsa uyuturucuya bular, hrszla bular, daha farkl eylere bular. Sesimizi duyan yetkililer yardmc olsun. Dün burada 40 kii ii braktk. Otobüsler peronda kald, kimse yola gitmedi. Araba sahipleri geldi çocuklar tehdit etti. Buna ramen yine yola gitmediler. Her bir araba ayda 30-40 bin TL para kazanyor. Yetkililerin de Diyarbakr Otogar üzerinde durmasn istiyoruz dedi.

Sefer ba para alyoruz

Uur Arslanta, 5 yldr muavin olarak çaltn ve sigortasnn hiç yatrlmadn belirterek, Sefer ba para alyoruz. Bir sefer de ortalama 3 gün sürüyor. 3 günün dönüünde 170 TL para alyoruz. Baka bir gelirimiz yok. Sigortamz olsa daha iyi koullarda çalabilirdik. Daha geçen gün bir arkadamz kaza sonucu vefat etti. Ondan önce de bir arkadamz yine ayn ekilde vefat etti. Sigortas yoktu. Hepsi öyle öldü gitti. Aileleri madur oldu. En azndan bir sigortalar olsayd aileleri için de bir faydas olurdu. Acy dindirmez ama alacaklar para ile biraz teselli olabilirlerdi diye konutu.

Kefenimizi cebimizde tayoruz

Yoldayken her an kaza riski ile kar karya olduklarna dikkat çeken Arslanta, Kefenimizi sürekli cebimizde tayoruz. Muavinlerin çou böyle çalyor. Mecburiyetten çalyorlar. Sigortasz olan oförler bile var. Firmalar da sürekli oyalyor. Bize muavin çok, size de otobüs çok diyorlar. Bende ii braktm. çalmay düünmüyorum. 5 senem boa gitti. Bu iten de artk bir beklentim yok ifadelerini kulland.

Sadece Diyarbakrda böyle bir durum var

ehir ehir dolatklarn sadece Diyarbakrda böyle bir durumun olduunu anlatan Ramazan Açan, 7 yldr çalyorum. Sadece Diyarbakrda böyle sigortasz muavin çaltrlyor. Sigortamz yaplmazsa çalmayacaz dedi.

18 yandaki Berat Dursun ise, sigortann art olduuna dikkat çekerek, Sigorta yok, can güvenlii yok. Yolda bize bir ey olsa kimse bize bakmaz. O yüzden bize sigorta lazm. Arkadalarm ii brakt ben de brakyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git