Kemal Bey’in aklına şimdi mi geldik?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2 yıldır görmezden geldiği evlat nöbetindeki aileleri ziyaret için Elazığ milletvekili Gürsel Erol’u gönderdi. Aileler, “Kemal Bey’in aklına şimdi mi geldik? HDP, CHP’den aldığı cesaretle çocuklarımızı ölüme gönderiyor” diye tepki gösterdi.

Haberler 17.05.2021 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-PKK tarafndan kaçrlan çocuklar için 625 gündür evlat nöbeti tutan aileler, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun talimatyla kendilerini ziyaret gelen CHPli heyete tepki gösterdi.

Ramazan Bayramnn ikinci günü aileleri ziyaret eden CHP Elaz Milletvekili Gürsel Erol, Genel Bakanmz Kemal Klçdarolunun talimatyla geldim deyip ailelere destek vereceklerini söyledi. Evlat nöbetindeki aileler ise, bunun geç kalnm bir ziyaret olduunu belirterek imdiye kadar neredeydiniz? diye sordu.

SESMZ DUYMADI

CHPli Erola tepki gösteren anne Ayegül Biçer, Benim olum Mustafa 3 yldr PKKnn elinde, 2 yla yakndr HDP önünde eylem yapyorum. Kemal Beyin aklna imdi mi geldik? HDPnin kapsnda 2 yldr sesimizi duymayan genel bakannzn desteini ve selamn kabul etmiyoruz dedi.

DESTEN çEKMEL

Surda yaklak 6 yl önce kaçrlan 15 yandaki olu Özkan için eylem yapan Süleyman Aydn ise, Sayn Kemal Klçdarolu da bir baba deil mi? Neden halen Kürt çocuklarn ölüme gönderen HDP ile hareket ediyor. Sizden ve genel bakannzdan rica ediyoruz, artk HDPden desteinizi çekin. Siz HDP ile hareket ettiiniz sürece onlar sizden cesaret alarak çocuklarmz ölüme gönderiyor diye konutu.

GÖZYAIMIZI GÖRMEDNZ

Kz Ceylan için 625 gündür HDPnin kapsnda gözya döktüünü belirten annelerden Türkan Mutlu ise, Kzmdan yaklak 6 yldr haber alamyorum. Biz çocuklarmz gözyalar döke döke HDP kapsnda isterken, CHP ve Y Parti HDP ile ortak hareket etmeye devam etti. Siz Ben genel bakanmzn talimatyla geldim diyorsunuz. Bugüne kadar bu destei neden vermediniz? Daha önce Özgür Özel Bey de gelip bizi ziyaret etti. Ne o ziyareti ne de bu ziyaret kabul etmiyoruz, samimi bulmuyoruz diye konutu. Celil Begda ise, Bizim kapmza dümanmz da gelse kabul ederiz, ama bu ziyaret neden bu kadar gecikti. 2 yldr burada bize her türlü hakareti yaptlar, çocuklarmz kendi kanallarna çkarp bize evlat ikencesi yaattlar. Ama sizin genel bakannz bir gün olsun grup toplantsnda aileleri diline dahi getirmedi. Bu kadar yaananlardan sonra aileler imdi mi aklna geldi ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git