Kent konseyi zirvesi yapıldı

Diyarbakır'ın kent Konseyi toplandı. Zirvede, kentin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünde işbirliğinin güçüne dikkat çekildi.

Haberler 02.08.2019 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplants, Büyükehir Belediyesi Bakan ve Kent Konseyi Bakan Dr. Selçuk Mzraklnn bakanlnda topland. Sümerpark Ortak Yaam Alan Resepsiyon Salonunda gerçekletirilen toplantya Ebakan Mzraklnn yan sra Sur Belediye Bakan Filiz Buluttekin, Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Davut Kesen, Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, Baro Bakan Cihan Aydn ve Yürütme Kurulunu oluturan bileenlerin temsilcileri katld. Bakanlk önerisiyle Kent Konseyi Genel Sekreterliine Amed Ekoloji Dernei aktivisti Güner Yanlç oy birlii ile seçildi.

Mzrakl, Türkiyenin ilk Kent Konseyinin toplanmasn saladktan sonra gerçekletirilmesi gereken bir takm admlar vard. Bu iin bu sürecin ilevlik kazanmas ve bundan sonra sürdürülebilirliin de yüksek kapasitede salanmas için Yürütme Kurulunun ilgili hazrlk çalmalarn yürütmesi gerekiyor. Bu çerçevede toplantya katlan bütün arkadalarmzn da bundan sonra adeta bir kentin Yüksek stiare Meclisi gibi çalacak olan Kent Konseyinin bu anlamdaki kapasitesine ciddi katk salayacan düünüyorum diye konutu.

Bir milyon 700 bin denetçimiz var

Geçmi dönemlerdeki Kent Konseyi toplantlarnda katlmn dütüünü hatrlatan Ebakan Mzrakl, öyle konutu: Süreklilii, sürdürülebilirlii ve kapasitesini gelitirmesi gereken bir kurumsal yapnn daha sonrasnda enerjisini yitirmesi bizim açmzdan çok da sempatik olmaz. Bugünden itibaren kendimize bir düstur olarak bu kapasitenin her gün artrlmasn esas alan bir çalma tarzn oluturmamz gerekiyor. çünkü unu çok iyi biliyoruz. Birçok kurum çou kez mercek altndadr. Biz çalrken hep ey diyoruz; bir milyon 700 bin denetçimiz var. Bu kentteki yaayan herkes esasnda kurumsal ölçee baktnz zaman sizin denetçiniz durumundadr. çünkü size ilikin övgüleri vardr, yergileri vardr. Böyle bir çalma biçimi özellikle toplumsal demokrasinin yetkinletirilmesi ve gelitirilmesi açsndan da çok önemli. çünkü u muhtevaya baktmz zaman kentteki birçok kurumun veya çevrenin temsiliyetini salayabildiimiz önemli bir istiare ortam durumunda. stiareyi yapmakla beraber Kent Konseyi ile birlikte önemli bir yürütme kapasitesi olacak. Bu çerçevede yapacamz çalmalarn ön açc olacana inanyorum.

Corafya bilincinin ve ruhun tesis edilmesi gerekiyor

Ebakan Mzrakl, Hepimizin söyledii kenti sahiplenmek, kenti savunmak, kent gerçekliimizle bulumak ama ayn zamanda kentin geleceine katk yapmak, kentin geleceine dair umutlarn büyüten bir yaklam ortaya koymak gibi amaçlarmz var. Ama beraberinde de güçlü bir ekilde özellikle yaadmz hayat alanlarnda corafya bilincinin ve ruhun da tesis edilmesi gerekiyor. Hepimiz gezindiimiz, ayamzn bast, gözümüzün dedii her yerde üphesiz ki bir takm durumlar not ederiz. Ama burada bir sahiplenme bilinci olduu zaman, sahiplenme ruhu olduu zaman ben bu konudaki hassasiyetlerimizin de farkllaacan düünüyorum diyerek sözlerini tamamlad.

Açl konumasnn ardndan Bakanlk önerisiyle Kent Konseyi Genel Sekreterliine Amed Ekoloji Dernei aktivisti Güner Yanlç oy birlii ile seçildi. Kent Konseyi 2. Genel Kurul toplants için hazrlk komitesinin belirlendii toplantda konseyin çalma disiplini de tartld. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplants, Yürütme Kurulu üyelerinin dilek ve temennileri ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git