Kent protokolü içerde

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alınan ve tutuklananlar arasında Diyarbakır 'A protokolünün' önemli isimleri yer aldı. Diyarbakır resmi protokolünde bulunan toplam 6 generalden 2'si gözaltına alınıp, 2'si tutuklanırken, yine protokolün üst sıralarında yer alan Dicle Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç da tutuklandı.

Haberler 26.07.2016 - 10:52 Son Güncelleme : 26.07.2016 - 10:52

Türkiyede, 15 Temmuzda yapılan darbe girişimi sırasında Diyarbakırda jandarma ve kara birlikleri anlamında hareketlilik görülmezken hareketlilik görülen 8inci Ana Jet Üssünden havalanan 6 savaş uçağı Ankarada bazı hedefleri bombalamıştı.

DİYARBAKIR PROTOKOLÜ

Darbe girişiminin başarısızlık ile sonuçlanmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında hareketliliğin görüldüğü 8inci Ana Jet Üssündeki komutanlar ve darbecilerin atama listelerinde isimleri yer alan ve aralarında generallerin de bulunduğu askerler gözaltına alındı. Diyarbakırda soruşturma kapsamında gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalar kentin resmi A Protokolünü de sarstı. Resmi protokolün, Mahalli en büyük komutanı, generaller başlığında yer alan 6 generalden 2si tutuklandı, 2si halen gözaltında tutuluyor.

KİMLER CEZAEVİNDE

Darbe girişimi soruşturması kapsamında 7nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile 2nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli halen gözaltında tutulurken, 8nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe ve 16ncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey ise tutuklandı. Yine protokolün üst sıralarında bulunan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ta soruşturma kapsamında tutuklanırken, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ise önceki gece gözaltına alındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır