Kentin kalkınması hepimizin vazifesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu "Bu kente ideolojik olarak değil, ekonomik olarak bakmak, kentin kazanmasını ve kalkınmasını sağlamak hepimizin vazifesidir"

Haberler 09.09.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzelolu, Bu kente ideolojik olarak deil, ekonomik olarak bakmak, kentin kazanmasn ve kalknmasn salamak hepimizin vazifesidir. dedi.

Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil ve yönetim kurulu üyelerini belediye makamnda kabul eden Güzelolu, yapt konumada, Diyarbakrn, ülkenin ekonomik anlamda en güçlü kentlerinden biri olmay hak ettiini ancak uzun yllar terör örgütünün uzantlarnn i birlikleri, ihaneti ve ihmali sonucu hak etmedii bir konumda bulunduunu söyledi.

KENTN EKONOMS

Salanan huzur ve güven ortamnda milletin kaynaklarn milletin emrinde kullanarak ve bu dorultuda çok çalarak Diyarbakr hak ettii yere ulatracaklarn ifade eden Güzelolu, unlar kaydetti:

Ticaret Borsamz, tarmsal potansiyeli Türkiyenin en güçlü olan kentlerinden biri olan Diyarbakrda bu iin taycs, dinamosu ve merkezi olacak. Silvan projesi gibi 8 baraj, 32 sulama projesi, 235 bin hektar alanda sulanacak bir toprak varl gerçei. Bu gerçekletii takdirde sadece bölgenin ve ülkenin deil, dünyann sayl bir üretim merkezi olunacak. Diyarbakr, Ticaret Borsamzn kurumsal kimliiyle çok daha önemli ve farkl bir boyuta ulaacak. Bu kente ideolojik olarak deil, ekonomik olarak bakmak, kentin kazanmasn ve kalknmasn salamak hepimizin vazifesidir.

Ana Sayfaya Git