Kerbela şehitleri anıldı

Hz. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1378’nci yıl dönümü nedeniyle Kars'ta anma törenleri yapıldı.

Haberler 01.10.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Törene katlanlar sabahn erken saatlerinde Hz. Ali çar Cami ve Merkez Ehlibeyt Ikl Cami önünde topland. Törende, Kuran- Kerim okundu. Ardndan,ehitler için sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu. Ehlibeyt dostlar, Ehlibeyt Ikl Camii önünde düzenlenen tören ardndan Türk bayra, Atatürk, Hz. Hüseyin posterleri ve mersiyeler eliinde ve merkez Ehlibeyt Ikl Camiinden Garnizon ehitliine oradan da Yeni Mahalle Mezarlna yürüdü. Yeni Mahalle Mezarl önünde de deste guruplarnn zincirlerle dövünmeleri, sine vurma ve mersiyeler eliinde Hz. Hüseyini yad etmesi sonrasnda aile mezarlar ziyaret edildi.

Kerbela ehitleri anld

Anma törenine Vali Rahmi Doan, Belediye Bakan MHPli Murtaza Karaçanta, l Müftüsü Mehmet Genç, Ikl Camii imam seyit Ahmet Erdem, MHP l Bakan Yaver Özcan, Kars Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Fahri Ötegen, Ticaret Borsas Bakan smet çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Adem Burulday, sivil toplum kurulularnn bakanlar ve çok sayda kii katld.

Ana Sayfaya Git