KHK itirazı reddedildi

YSK, KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmemesi, mazbataların en çok oy alan ikinci adaya verilmesi yönündeki karara yapılan itirazı reddetti.

Haberler 19.04.2019 - 12:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) KHKli seçilmilere mazbata verilmemesine yönelik YSKnin ald karara ilikin yapt olaanüstü tiraz bavurusu reddedildi.

HDPNN YAPTII TRAZ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlere girmelerinde bir saknca olmadn belirtip seçime giren Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen adaylarn seçildikten sonra mazbata verilmemesi yönündeki kararna dair yaplan itiraz dün karara baland. Yaklak 2,5 saat süren tartmalarn ardndan, olaanüstü tiraz bavurusu 7ye 4 oy ile reddedildi. HDP, YSK üyeleri hakknda görevi kötüye kullanma gerekçesiyle HSKya da bavuruda bulunmutu.

HDP, 5i ilçe, 1i belde olmak üzere 6 KHKli belediye bakan adayna seçimleri kazandktan sonra mazbata verilmemesi üzerine, bu seçim bölgelerinde seçimlerin yenilenmesi için olaanüstü itiraz bavurusunda bulunmutu. YSK, KHKli seçilmi bakanlar yerine mazbatalarn en çok oy alan ikinci adaya verilmesi yönünde karar vermiti.

MAZBATASI VERLMEYEN

HDPnin Balar Belediye Bakanl seçiminde en yüksek oyu alan Zeyyat Ceylan, öretmen olarak görev yaparken çkarlan KHK ile ihraç edilmiti. Yine Van Tubada seçimi önde tamamlayan Ylmaz Berki, Edremitte Gülcan Kaçmaz Sayyiit ve çaldranda Leyla Atsakn KHK ile ihraç edildii bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git