KHK itirazı yaygınlaştı!

AK Parti, HDP'nin Bağlar Belediyesinden sonra, Kayapınar, Yenişehir ve Ergani ilçe Belediye Başkanı ile Encümenlerini de "KHK'dan ihraç" edildikleri gerekçesiyle YSK'ya itirazda bulundu.

Haberler 09.04.2019 - 14:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr Tekilat, Balardan sonra Kayapnar, Yeniehir ve Ergani ilçelerinde de HDPlilerin aday gösterdii isimler arasnda, KHK ile ihraç edilen kiiler olduu gerekçesiyle meclis üyeliklerinin düürülmesine yönelik itiraz bavurusunda bulundu. AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, Hazro ilçesinde belediye bakanl seçiminde yeniden yaplan saym sonucunda 59 oy pusulasnn kayp olduunu, bu nedenle seçimin iptal edilmesi gerektiini söyledi.

YENEHR, KAYAPINAR VE ERGAN

Ak Parti, Yeniehir ilçesinde yüzde 62.32 oy oran alan Belediye Bakan brahim çiçek, Kayapnar ilçesinde yüzde 66.35 oy alan Belediye Ebakan Necati Pirinççiolu ve Erganide yüzde 55.85 oy alan Belediye Meclis üyesi Müslüm Oktayn, KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle meclis üyeliklerinin düürülmesine yönelik YSKye itiraz bavurusunda bulundu.

BUDAK TRAZLARLA LGL AçIKLAMA

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, Hazro, Dicle, Kocaköy, Kulp, Yeniehir, Sur, Balar, Kayapnar, Eil ve Ergani ilçelerinde yerel seçim sonuçlarna ilikin ilçe seçim kurullarna itirazda bulunduklarn anmsatt. tirazn ardndan Hazro ilçesinde yaplan yeniden saym sonucunda HDP ile AK Parti arasndaki oy farknn azaldn aktaran Budak, Ama orada bir problem daha ortaya çkt. Hazro ilçesinde 59 oy pusulas kayp. Bu nedenle ikayete konu ettik ama henüz tarafmza iletilen bir sonuç yok. Normal artlarda pusulann kayp olmas oradaki seçimin iptal edilmesi veya yenilenmesi gerekir. dedi.

MUHTARLIK YAPAMIYORSA, BAKANLIK

Malatyann Doanehir ilçesinde muhtar seçilen kiinin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda ihraç edilmesi dolaysyla mazbata alamadn iaret eden Budak, karara istinaden Diyarbakr geneli KHK ile ihraç edilmi belediye bakan ve encümen seçilenler için de itirazda bulunduklarn aktard.

Budak, Neticede bunlar da kamu hizmeti yapacak kiilerdir. Muhtarlk yapamyorsa bakanlk nasl yapacak? YSK nasl bir deerlendirme yapar dorusu bilemiyoruz. Herkesin seçim sonucuna sayg duymas gerekir. Biz bu sürece de sayg duyulsun istiyoruz. Neticede vatanda oyunu kullanm biz kullanlan oyun tek bir tanesinin kaybolmamas için mücadele ediyoruz. diye konutu.

Eil ilçesinde HDPden belediye bakan seçilen adayn Kuyumcular ve Sarraflar Odas Bakanlndan istifa etmediini ifade Eden Budak, bunun için de YSKya itiraz ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git