KHK'dan 3 bin mahkuma sürpriz tahliye!

Son KHK’da, yapılan düzenlemeyle 10 bin hükümlü kapalıdan açık cezaevine ayrılacak. Bunların 3 bini denetimli serbestlik kapsamında hemen tahliye olacak.

Haberler 27.08.2017 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OHAL kapsamnda çkartlan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yargda çok önemli düzenlemeler yapld. Düzenlemelerde yabanc mahkm takas ve mahkma disiplin cezas aff öne çkt. Takas maddesine göre Türk vatandalar hariç olmak üzere tutuklu veya hükümlüler rk, etnik kökeni, dini, vatandal nedeniyle cezalandrlmayaca, ikenceye maruz kalmayaca gibi güvenceler bulunmas kaydyla milli güvenliin veya ülke menfaatlerinin gerektirdii hallerde Dileri Bakannn talebi, Adalet Bakannn teklifi ve Cumhurbakannn onay ile baka bir ülkeye iade edilebilecek veya baka bir ülkede tutuklu ya da hükümlü bulunanlar ile takas edilebilecek.

3 BN KYE TAHLYE

Mahkmlara ilikin madde ise kapal cezaevindeki hükümlülerin infaz edilen disiplin cezalarnn kaldrlmas için aranan süre koulunu, 1 Austos 2017den önceki eylemleriyle snrl olmak üzere kaldryor. Bu düzenleme ile yaklak 10 bin hükümlü kapaldan açk cezaevine ayrlacak. Bunlarn 3 bini denetimli serbestlik kapsamnda hemen tahliye olacak.

TERÖR, DARBE VE CNSEL SUç

Terör, darbe ve cinsel dokunulmazla kar ilenen suçlardan hükümlüler düzenlemeden faydalanamayacak.

Ana Sayfaya Git