Kıbrıs'tan getirildiler

KKTC'den getirilen 175 Türk vatandaşı Muş'ta yurda yerleştirildi

Haberler 20.04.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinden (KKTC) yurda getirilen 175 Türk vatanda, Mutaki Gençlik ve Spor l Müdürlüüne ait örenci yurduna yerletirildi.

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn koordinasyonunda, Dileri, çileri, Salk, Ulatrma ve Altyap bakanlklarnn yürüttüü ortak çalmayla 175 kii, KKTCden kalkan uçakla Mu Alparslan Havalimanna getirildi.

Uçaktan inen vatandalar, salk kontrollerinin yaplmas ve valizlerinin dezenfekte edilmesinin ardndan polis ve jandarma eliinde otobüslerle Gençlik ve Spor l Müdürlüüne ait Mütakbaba Örenci Yurduna getirildi. Burada karanfillerle karlanan 175 kii, kaytlar yaplarak odalarna yerletirildi.

KIBRISTAN GETRLDLER

Uçaktan inen Ali Demir, Lefke Avrupa Üniversitesinde örenci olduunu belirterek, Bize yaplan çok güzel bir ey. Orada kalmak örenciler ve yurttalar için kötü bir durum. Üniversite okuyordum, bu olaylardan dolay bir aydr oradaym. Bizi getirdikleri için Cumhurbakanlna teekkür ediyorum. diye konutu.

Vatandalardan Erman Demirel de Kbrsta çaltn ifade ederek Kbrstan gelmek zorundaydk. Bu aamada Cumhurbakanl sayesinde ülkemize geldik. Emei geçen herkese teekkür ediyoruz. dedi.

Gençlik ve Spor l Müdürü Emrullah Güler, AFAD l Müdürü Veysi As, Merkez Jandarma Komutan Yüzba Ahmet Temiz, l Salk Müdürü Serdal Türkolu, l Emniyet Müdür Yardmcs Erol çengelçik, 175 kiinin havaalanndan alnarak yurda yerletirilmesi sürecinde organizasyonu salad.

Yurtta 14 gün gözlem altnda tutulacak vatandalarn ihtiyaçlar Mu Valilii, l Salk Müdürlüü, Gençlik Hizmetleri l Müdürlüü, AFAD ve Kzlay tarafndan karlanacak.

Ana Sayfaya Git