Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesine kim girerse ağır bedeller ödeyecektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kanal İstanbul ihalesine kim girerse ağır bedeller ödeyecektir” dedi.

Haberler 10.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, Atatürkün ebediyete intikalinin 83üncü yl dönümü olduunu anmsatarak, Yarn 10 Kasm. Büyük bir liderin, büyük bir devlet adamnn, bütün dünyann sayg duyduu bir liderin, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 83üncü ölüm yl dönümü. O bize dedi ki; Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Her CHPli, kimsesiz hissedenlerin yannda olacak. Bize düen görev Mustafa Kemal ve arkadalarnn bize brakt cumhuriyeti demokrasiyle taçlandrmaktr diye konutu.

ASGAR ÜCRET 385 DOLARDAN 291 DOLARA DÜTÜ

Kemal Klçdarolu, ekonominin kötüye gittiini Türkiyenin daha önce böyle bir tabloyla karlamadn söyleyerek, unlar söyledi:

çiftçi kardelerime sesleniyorum; Büyük skntnz var biliyorum; ama size sözüm var, sorunlarnz çözeceiz. Bilgiyle, birikimle ve vatan sevgisiyle çözeceiz. Bunlar daha henüz söz verdikleri 30 TLyi ödeyemezlerken, iktidar olduumuzda ilk bir hafta içerisinde aldn kredilerin faizlerini sileceiz dedik, sileceiz. Türkiye daha önce böyle bir tabloyla karlamad. Kara K Fonu kurun demitim, arka arkaya zamlar yamaya balad. Son 6 ayda gübre fiyatlarna 31 kez zam yapld. KOBlerin kulland doal gaza yaplan zam yüzde 115, elektrik santrallerinde kullanlan doal gaza yüzde 148, kömüre yüzde 72, oduna yüzde 33 zam geldi. Nasl geçinecek bu insanlar? 10 milyon civarnda asgari ücretli var. Asgari ücret 385 dolardan 291 dolara dütü. 94 dolar asgari ücretlinin kayb var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu rakam yükseltsin dedik, bu yaplmad.

AIR BEDELLER ÖDEYECEKTR

Klçdarolu, Kanal stanbul projesine ilikin de, Ülkemizi seviyoruz, stanbulun talan edilmesini istemiyoruz. Yabanclarn da talana ortak olmasn istemiyoruz. Sadece bizim i insanlarmza deil, büyükelçiliklere de yaz yazdm. Eer Kanal stanbula sizin ülkelerinizden bir irket, kii ya da müteahhit girer, stanbulu talan ederse o da ar bedeller ödeyecektir dedim. Diyorlar ki, Bizi niye yabanclara ikayet ediyorsun? Anlamyorlar. Ülkenin menfaatini korumak, gözbebeimiz stanbulu korumak ne zamandan beri yabanclara ihbar oldu? Bunu söyleyenler bizim milliyetçiliimizi asla sorgulayamazlar. Cumhur ttifaknn en temel sorunu ne? Birisi diyor ki ben milliyetçiyim, öteki diyor ki ben her türlü milliyetçilii ayaklar altna aldm. Bunlar koalisyon kurmular. Hiç kimse merak etmesin bu ülkenin çkarlarn, stanbulun talan edilmesine asla izin vermeyeceiz. Kanal stanbul ihalesine kim girerse ar bedeller ödeyecektir dedi.

çIK KARIMA EHR HASTANELERN SORACAIM

Klçdarolu, Cumhurbakan Erdoann Ben ekonomistim, Bay Kemalin kafas bu ilere basmaz sözlerini kullandn hatrlatarak, Vallahi benim kafam kul hakk yemeye, adaletsizlie basmaz. Vatandan ödedii verginin hesabn vermek benim için onurdur. Sen ekonomistsin ekonominin geldii hale bak. Böyle ekonomiste çakma ekonomist denir. Ekonominin esini bile bilmiyor. lkokul mezunu bakkal bunlardan daha iyi devlet yönetir. Yap-let-Devlet dolaysyla devletin cebinden bir kuru çkmyormu. Madem bir kuru çkmyor sevgili ahsm bu bütçedeki milyarlar ne? mza attn bütçeyi bilmiyorsun, bu daha vahim. Ben bütün kadnlarn ve gençlerin huzurunda Erdoana bir çar yapmak istiyorum. çk karma oturalm, sadece ehir hastanelerini soracam. Cesaret edemeyebilir; valla sorular önceden vereceim, cevaplar promptera yaz istersen. Bütün sorulara samimi, düzgün, net cevaplar isteyeceim. Ama karma çkmaz. Yiidin karsna çkacak adamn namuslu ve temiz olmas lazm diye konutu.

Ana Sayfaya Git