Kılıçdaroğlu ve Akşener'den 'demokratik ve iyileştirilmiş' parlamenter sistem vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lİderi Meral Akşener ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Seçim çalışmaları rahat bir atmosferde geçiyor. Tüm baskılara karşın, hükümetin baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek için yola çıktık. O yolda yürüyoruz" dedi. Meral Akşener de Kılıçdaroğlu ile 'iyileştirilmiş parlamenter sistemi' oluşturma konusunda gözlem ve bilgilerini paylaştığını belirtti.

Haberler 05.06.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan aday Meral Aener, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu CHP Genel Merkezinde ziyaret etti. Görüme sonrasnda Akener ve Klçdarolu ortak bir açklama yapt. Meral Akener, Kemal Klçdarolu ile ortak iyiletirilmi parlamenter sistemi oluturma konusunda gözlem ve bilgilerini paylatn belirterek unlar söyledi:

Bugün Sayn Klçdarolunu ziyaretimin sebebi sahada gözlemlediim Millet ttifaknn parlamentoda çounluu kazanaca eklinde. Anketlerde de o çkyor. Fakat seçmenimizin bizden istedii bir konu var. O da iyiletirilmi parlamenter sistemi oluturmak. Demokrasinin tam uyguland, parlamentonun güçlü olduu iyiletirilmi parlamenter sistemi oluturmak. Bu gözlemleri bilgilerimi Sayn Genel Bakanla paylatm ve öyle bir önerim oldu, kendileri de kabul ettiler teekkür ediyorum. Bu öneri de bir komisyon kurulup 24 Hazirandan önce belki bir hafta içinde arkadalarmzn bir araya gelip, parlamenter sistemin cumhurbakanl seçimleri alndktan sonra ve parlamentodaki çounluk alndktan sonra ki öyle görünüyor, hangi aralk içinde tarihinin nasl olaca o yol haritasnn bir bütün olarak milletimizle paylalmas konusunda bir önerim oldu.

BRLKTE DEMOKRATK PARLAMENTER SSTEM NA EDECEZ

CHP Lideri Kemal Klçdarolu da, seçim çalmalarnn rahat bir atmosferde geçtiini kaydederek öyle konutu:

Sayn Genel Bakana ben de yürekten teekkür ediyorum. Seçim çalmalar son derece rahat bir atmosferde gidiyor. Bütün engellemelere karn, iktidarn bütün basklarna karn bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve TBMMyi daha güçlü klan bir anlayla yola çktk. O yolda yürüyoruz. Vatandamz bizden unu bekliyor: Güzel, parlamentoda çounluu saladnz, cumhurbakanln aldnz ama hangi takvim aralnda süratle demokratik parlamenter sistemi gerçekletireceksiniz. Sayn Genel Bakannn böyle bir önerisini oldu. Bu önerinin gereini yerine getireceiz. Birlikte demokratik parlamenter sistemi nasl ina edeceimizi, parlamentoyu nasl güçlendireceimizi, Türkiyenin önündeki engelleri nasl kaldracamz konularn ortak bir çalma ekiplerimiz yapacaklar.

Ana Sayfaya Git