Kılıçdaroğlu'na, 'Demirtaş' tepkisi

4 yıl önce PKK tarafından kaçırıldığını söylediği oğlu Özkan (19) için 9 Eylül'den bu yana oturma eylemi yapan Süleyman Aydın, bir televizyon programında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Haberler 28.05.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 yl önce PKK tarafndan kaçrldn söyledii olu Özkan (19) için 9 Eylülden bu yana oturma eylemi yapan Süleyman Aydn, bir televizyon programnda HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan tahliyesini gündeme getiren CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna tepki gösterdi. Aydn, Klçdarolundan kendilerine de destek isteyerek, Kemal Klçdaroluna sesleniyorum. Sen Selahattin Demirtan tahliyesini istiyorsun. Selahattin Demirta, suç ilemi cezaevindedir. Bizim bu çocuklarmz ne yapm. 13-14 yalarndaki çocuklarmz zorla daa göndermiler. Benim bu olumun gitmesinde sorumlu Demirtatr. lk gün ben Selahattin Demirtan yanna gittim. Kendisinden rica ettim. Dedim ki olumun ilk günüdür. Bana yardmc ol, engel ol çocuumu geri getirsinler. Bana Kendi iradesiyle gitmitir dedi. Ey Selahattin Demirta, beni tehdit ettiin günleri unuttun mu? Nasl senin tahliyeni istiyorlar? Bu çocuklarn daa götürülmesinde hepsinin sorumlusu sensin. Senin tahliyeni nasl istiyorlar ? Kemal Klçdarolu, sende hiç mi vicdan yok? Bakn biz kaç aydr burada perian bir vaziyetteyiz. Neden gelip bize destek vermiyorsun ? Sen bir tek PKKya, PKK yandalarna destek veriyorsun. Biz burada Kürt vatandalar deil miyiz? Gel, bize de destek ver. Sende yürek varsa gel Kandile yürüyelim. Gel bizim çocuklarmz gidelim getirelim. Hepimiz burada eylemimizde kararlyz. Hiç bir yere de gitmiyoruz. HDPden de çocuklarmz almadan kesinlikle hiç kimse bir yere gitmiyor. Biz buradayz diye konutu.

KILIçDAROLU TEPKS

Olu Yusuf (17) için oturma eylemini sürdüren Celil Bekta ise CHP lideri Klçdaroluna tepki göstererek, unlar kaydetti:

Diyor ki, Demirta serbest braksnlar. Braksn, tamam. Peki bizim çocuklarmz kim brakacak? Bizim çocuklarmz ne yapt? Eer biraz vicdan varsa onlar vicdana davet ediyorum. Bir siyasi parti olarak yapmasnlar. Bizim üstümüzde oyun oynamasnlar. Zaten evimiz yklm. Yardmc olsunlar. Bir zahmet gelsinler buraya derdimizi dinlesinler. Diyor ki Demirta braksnlar. Braksnlar, biz demiyoruz brakmasnlar. Biz adalet bakan deiliz. Biz savc da deiliz. Demek ki, bir suç ilemi ki içeridedir. Peki benim olum ne yapm? Benim olum suçsuz günahszdr. Bunu kim brakacak ? Haydi olumu braksnlar, onu da braksnlar. Bu çocuklarn sebebi kimdir? HDPdir. Benim olum bu binadan gitti. Bunu dünya alem biliyor. Artk içimiz yanyor. Burada herkesi vicdana davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git