Kılıçdaroğlu'ndan 'Brunson' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Önce kararı görmemiz lazım. Hangi gerekçelerle bu kararın verildiğine bakmak gerekiyor. Darısı, harp okulları öğrencilerinin, er ve erbaşların başına." dedi.

Haberler 12.10.2018 - 19:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, terör örgütleri FETÖ ile PKK adna suç iledii ve casusluk yapt iddiasyla yarglanan ABDli din adam Andrew Craig Brunson hakkndaki mahkeme kararna ilikin, Önce karar görmemiz lazm. Hangi gerekçelerle bu kararn verildiine bakmak gerekiyor. Dars, harp okullar örencilerinin, er ve erbalarn bana. Onlar da inallah ksa süre içinde tahliye olurlar. dedi.

Brunson davasnda karar açkland

Klçdarolu, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneince düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri Töreni öncesinde, gazetecilerin sorularn yantlad.

Yargland davada, hakkndaki adli kontrol hükümleri kaldrlarak 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezasna çarptrlan ABDli din adam Andrew Craig Brunsona ilikin soru üzerine Klçdarolu, gün içinde katld toplantlar hatrlatarak, mahkemeyi, ayrntlar izleme frsatnn olmadn söyledi.

Klçdarolu, Önce karar görmemiz lazm. Hangi gerekçelerle bu kararn verildiine bakmak gerekiyor. Dars, harp okullar örencilerinin, er ve erbalarn bana. Onlar da inallah ksa süre içinde tahliye olurlar. deerlendirmesinde bulundu.

zmirde, terör örgütleri FETÖ ile PKK adna suç iledii ve casusluk yapt iddiasyla hakknda 35 yl hapis cezas istenen ve ev hapsinde olan ABDli din adam Andrew Craig Brunsona, 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezas verilmiti.

Hükümle birlikte serbest braklan Brunsonn ev hapsi ve yurt d yasa kaldrlmt.

Ana Sayfaya Git