Kılıçdaroğlu’nun ifadesi çok açık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu’nun stratejisi çok açıktır. CHP, 2019 yılında Sivas'ın batısına geçmek için HDP'den vize almaya çalışmaktadır." dedi.

Haberler 17.09.2017 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soylu, AK Parti Maçka lçe Bakanlnn 6. Olaan Kongresinde yapt konumada, CHPyi eletirdi.

Gümühaneli öretmen Necmettin Ylmazn Tuncelide ehit edildiini anmsatan Soylu, unlar dile getirdi:

Bir CHP Tunceli Milletvekili, çkp Mecliste bunu sert bir ekilde, bütün milletimizin gönlünün yalarn eritir, nefes aldrr ekilde knamt. Onu koro halinde nasl susturduklarn hatrlyor musunuz? Neden? çünkü 2019 ittifak bozulmasn istiyorlar. Dertleri bu, baka hiçbir ey deil. CHP Genel Bakan Yardmcs Erdal Aksünger, zannediyorum, Kbrs televizyonudur, belki baka bir eydir... Aada Irakn bir yerlerindeki bir haber ajans veya basn kuruluu, verdii iki beyanat var, birinde diyor ki: Bizim HDP ile 2019da birlikte olmamz lazm. Aasn da dolduruyor. Zihniyeti görüyorsunuz. Bir taraftan bizim terör politikamz engellemeye çalyorlar, bir taraftan terörü muhafaza etmeye çalyorlar, bir taraftan da HDP ile PKKnn sözcü partisiyle birlikte olmaya çalyor.

Aksüngerin açklamalarnn devam olduuna dikkati çeken Soylu, Öbür yayn kuruluuna da unu söylüyor. Bu 93 belediyeye kayyum atadk ya diyor ki: Burada öyle iler oluyor ki bütün HDPlileri bunlar görevden aldlar. Burada yolsuzluklar diz boyu. Bir taraftan da bizim atadmz adama çamur, iftira atyor, kirletmeye çalyor. Ne kadar sinsi, zalim, haksz ve milletin kanna dokunan bir politika. Doru söylüyorsun ya o belediyelerden 13 yandaki kzlar dalara götürüp terörist yapmaya çalrken zrnk sesin çkmad. Ocak ayndan itibaren 38 teknisyen, içi, Erenim dahil olmak üzere, daha iki gün önce sene-i devriyesi olan kymetli Hakkarili milletvekili adaym Ahmet Budak dahil olmak üzere bir tekinizin sesi çkmad, sivillik adna, insanlk adna ve millet adna. eklinde konutu.

PKK için hepiniz seferber oldunuz. ifadelerini kullanan Soylu, öyle devam etti:

Dertleri u: PKKnn sivil katliamlarn svayacaklar, kapatacaklar. çok net ve çok açk söylüyorum, bizim bu konuda taviz vermemiz mümkün deildir. Neyle mücadele ettiimizi, nasl bir mücadele ortaya koyduumuzu da biliyoruz. Bu büyük mücadele ayn kararllkla devam edecek. Dün akam Cumhurbakanmz, nlerine inlerine girmeye devam edeceiz. dedi. Zannetmeyin sadece snrlarmzn içerisinde, onlar kendilerini güvende hissettikleri neresi varsa Türkün erefli askeri, jandarmas, polisi, korucusu ve milleti onlara güvenli gördükleri yerlerde tarihi bir ders vermeyi kendilerine vazife edinmitir, bunu herkes böyle bilsin.

Siyaseti bilmeyen insanlar olmadklarn dile getiren Soylu, Klçdarolunun stratejisi çok açktr. CHP, 2019 ylnda Sivasn batsna geçmek için HDPden vize almaya çalmaktadr. Bunlar sadece benim analizlerim deildir. Bilmenizi isterim ki bunlar birer söylem deildir. Bunlar hem CHPnin hem HDPnin yetkili azlarndan deiik vesilelerle biraz önce ifade ettiim gibi toplumla paylalmaktadr çünkü 2019da HDP ile CHP birlikte olacaksa bir temizlik yapmalar gerekir ve HDPye bir CHP maskesi takmak gerekir. Hani 7 Haziran seçimleri öncesinde birilerinin ellerine saz verip onlardan sözde melek icat etmeye çaltklar gibi. deerlendirmesinde bulundu.

- Biz çok skntlar çeken bir milletiz ve nesiliz

Milletin bunlarn hepsini hatrladna iaret eden Soylu, Biz çok skntlar çeken bir milletiz ve nesiliz. Bizden iki, üç nesil öncesi her birisi çok skntlar çekti. Bugün 16 Eylül ve bu tarihin bir anlam var bizim için. 16 Eylül 1961de u kar karya kaldmz olaylarn tamamna yönelik bir ekilde ayn anlamda, ayn iftiralarla, ayn süreçlerle, ayn karalamalarla bu ülkenin iki bakan idam edildi. Fatin Rütü Zorlu ve Hasan Polatkan. eklinde konutu.

Soylu, 17 Eylülde ise Babakan Adnan Menderesin idam edildiini anmsatarak, unlar anlatt:

Bize dediler ki: Sakn adam sevmeyin, sakn bu ülkeyi yönetmeye kalkmayn, ey kara kalabalklar, ey bu ülkedeki köylüler, eli nasrllar, ey Evladm, kzm hakim olsun, doktor olsun. diyenler, sizlere sesleniyoruz, sizlerin demokrasiyle bu ülkeyi yönetecek bir irade ortaya koyma hakknz yoktur. dediler. Korkuttular, ürküttüler, sindirdiler. Rahmetli Adnan Menderesin idam fotorafn önümüze koydular, 1980 darbesini yaptlar, 28 ubat yapp bu ülkede kimin urasnda (dizini göstererek) namaz klyor, izi var diye herkese baktlar. Camilere girenlerin eceresini tuttular, evlerine gittiler, kim Alevi, kim Sünni, kim be vakit namaz klyor, kim klamyor. stediimiz zaman bu fay hatlarn nasl kartrrz? diye herkesin eceresini tuttular. Yetmedi, 27 Nisanda aynsn yapmaya çaltlar, dediler ki: Sizin adam sevme ve bu ülkeyi yönetme hakknz yok. Biz geliriz, darbe yaparz, ekonomik kriz yaparz, deerlerinize dokunuruz. dediler.

Bu aziz ve asil milleti kendi geleneinden, göreneinden ve inancndan yoksun brakmaya çaltlar. Bu millet ürkmedi, korkmad, sinmedi, rahmetli Adnan Menderesin idamndan da korkmad, Recep Tayyip Erdoan daha çok sevdi.

Bakan Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

15 Temmuzun üç sebebi vard. Ya igal ederim ya istikametini deitiririm, 2023, 2053, 2071 hedeflerinden onu vazgeçirtirim veya onu hareket edemeyecek kabiliyete düürür, onu zayflatrm. Bunlar bu milleti tanmyorlar ki. A ahmaklar, siz 1960da darbe yaptnz, 65de bu millet Adalet Partisini iktidara getirdi. Ahmaklar, siz 1980de darbe yaptnz, ahmaklar 1983de bu millete Sakn Özala oy vermeyin. demenize ramen bu millet 83de rahmetli Özal tek bana iktidara getirdi. Ahmaklar, siz 28 ubat yaptnz, Sakn ha bu ülkeyi yönetmeye kalkmayn. dediniz. Tayyip Erdoan hapse gönderdiniz, bu millet 3 Kasm 2002de Tayyip Erdoan tek bana iktidar yapt ya sizin formülün ilemedii açktr, ortadadr.

Onun için bu kongreler önemlidir çünkü bu kongrede biz unu söylemek zorundayz: 15 Temmuzdaki formülünüz de ilemedi.

Türkiyede ekonomide olumlu yönde seyreden gelimeler ve turizmdeki younluk hakknda da bilgi veren Soylu, Memleketimizi götürmek istediiniz noktaya memleketimiz gitmedi, tam tersi memleketimizi aaya götürmek istediniz, ezmek istediniz, insanmzn yarnn umutsuz hale getirmeye çaltnz, Allaha hamdolsun bugün daha da birlik içindeyiz. Siz, bizi aaya götürmeye çalrken biz yukar doru gidiyoruz, bu milletin iradesiyle beraber. diye konutu.

Soylu, 2019un daha hzl ekilde yarnlara adm atlacak Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin balangc olduunu belirterek, Artk sistemin içerisinde oligarik bürokrasiyle bizi tkamaya çalanlar bertaraf edeceimiz, ekonomik krizlerle bizi terbiye etmeye çalanlara aldrmayacamz, daha hzl karar vereceimiz, tam demokrasiyle birlikte milletin iradesinin tam anlamyla egemen olaca bir sistemle birlikte yarna gideceiz. Hesab millete vereceimiz, hesab bize gazete manetleriyle sormayacaklar, bizi tehdit etmeyecekleri, Avrupa bakentlerinden bize haddimizi bildirmeye çalmayacaklar, demokrasiyle beraber irademizi gerçekletireceimiz yepyeni bir sürece doru gidiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Türkiyede 5 ylda yaplan hizmetlerin 2-2,5 ylda yerine getirilecei sisteme doru gidildiine dikkati çeken Soylu, unlar kaydetti:

On yllardan beri yapmaya çaltmzda önümüze sürekli engel koyduklar, insanmzn üretme kabiliyetini, tasarm, özgüven kabiliyetini engellemeye çaltklar bir süreci geride braktmz, ayaklar üzerinde yarna koar adm gittiimiz yepyeni bir süreci gerçekletireceiz. Artk, birtakm fitne odaklarnn seçimlere müdahale edecei deil, direkt halkn kendini seçen ve yöneten cumhurbakanna oy verecei ve hükümeti, yürütmeyi belirleyebilecei bir sisteme doru gidiyoruz.

Bu, bizim için büyük bir frsattr. Bu iki yl, Türkiyenin yeni sisteme geçme konusundaki en önemli hazrlk yldr. Hepimize sorumluluk düüyor. Bu sisteme adm attmz 2019 Kasm ayndan sonra bu sistemin çarklar ilemeye balad andan itibaren depara kalkm bir Türkiyeye hazrl bugünkü antrenmanlarmzla gerçekletirmeliyiz.

Doruyu söyleyeceiz, isterse dokuz köyden kovsunlar bizi

Soylu, 2019dan sonra Türkiyede yeni bir mekanizmann çalmaya balayacan vurgulayarak, Türkiyeye daha demokratik, daha hzl, daha sürekli, daha sonuç alc, daha millete hizmetkar olan mekanizmann geleceini söyledi.

Eer biz bu mekanizmaya hazrlk yapmazsak millet bizi bu mekanizmann dnda brakr. diyen Soylu, bunun kendileri için ar bir sorumluluk olacan dile getirdi.

Soylu, parti olarak da ülkenin dier unsurlar olarak da buna dikkat etmeleri gerektiini kaydederek, Belki bizim bugün ana muhalefet partisine kzdmz, krldmz, eletirdiimiz en önemli noktalardan bir tanesi budur. Hep beraber 2019a hazrlk yapalm. Daha ne istiyorsunuz? Yüzde 24, 25le ömür boyu iktidar olabilme frsatnz sizin hiç olmad, olmayacaktr da. imdi nasl olsa hep beraber bir araya geliyorsunuz. CHPsi, HDPsi krntlar, döküntüleri hep beraber bir araya geliyorsunuz, bizle birlikte olanlara da kabahat buluyorsunuz. diye konutu.

Bütün bu meselelerin içinde 2019a çok iyi hazrlanmalar gerektiine iaret eden Soylu, Bizim doruyu söyleme ve dürüst hareket etme sorumluluumuz var. Bir, Müslümanlmzdan dolay, iki, bu milletin evlad olmamzdan dolay. Doruyu söyleyeceiz, isterse dokuz köyden kovsunlar bizi. Nereden kovarlarsa kovsunlar, ne yaparlarsa yapsnlar, elimizden geleni yapmaya, dilimizin döndüünü anlatmaya çalacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git