Kilometrelik Et Kuyruğu!

Et fiyatları cep yakarken, ucuz et için Diyarbakır'da vatandaşlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Sabah erken saatlerde kuyruğa giden bir çok vatandaş, gün içerisinde belirlenen etler tükenince eve eli boş dönüyor.

Haberler 12.05.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklaan ramazan ay ile beraber kasaplarda et fiyatlar cep yakarken, vatanda çareyi Et ve Süt Kurumunda satlan ucuz eti satn almada buluyor. Ancak sabahn erken saatlerinde kuyrua girip et almay hayal eden bir çok vatanda ne yazk ki stoklarn çabuk tükenmesi nedeniyle eve eli bo dönüyor.

Et ve Süt Kurumunun Yeniehir ilçesi ehitlik semtinde bulunan sat maazas sabahn erken saatlerinde ucuz et alamaya gelen vatandalarn oluturduu uzun kuyrukla gündeme geliyor. Piyasada kilosu 50 liray bulan eti 30 liradan almak için saatlerce kuyrukta bekleyen vatandalar duruma tepki gösterdi.

Vatandalar tek yerde et sat yerine ve uzun kuyruklarn olumamas adna Et ve Süt Kurumunun Diyarbakrn çeitli yerlerinde sat maazalar açmas gerektiini ifade ederken, ayca kasaplardaki fahi et fiyatlarna yetkililerce müdahale edilmesini istedi.

DYALZ HASTASIYIM SAAT 5DEN BURAYA GELDM SIRAYA GRDM

Vatandalardan Saniye Göçer, emekli ve dar gelirli olduklar için Et ve Süt Kurumundan et almay tercik ettiklerini belirterek, Görüyorsunuz halimiz perian, birkaç yerde daha saat için yer açmalar lazm. Bide etin ucuzlamas lazm. Böyle rezalet olur mu? Ben diyaliz hastasym. Saat 5den buraya geldim, sraya girdim. Kasapta et 50 lira. Burada 36 lira biftek, kyma 30 lira. Mecburen emekliyiz. Kasaba gidemiyoruz, buradan alveri yapmak zorundayz dedi.

YÜZLERCE K SIRAYA GRYOR AMA BO DÖNÜYORLAR

Ahmet Tümer ise, sabahn ilk klaryla beraber sraya girdiini söyleyerek, Saat 6den bu yana sradaym. Önümde 100 kii vard. Ama burada saat 5den gelenler bile vard. uanda sat maazasnda et kalmad. Sadece kavurma ve kyma kald. Birazdan bunlarda bitecek. Kuba et almak istedim ama kalmamt. 3 ayda bir gelip buradan et alyorum. Geçen ay geldim buradan bo dönmütüm çünkü et kalmamt. Yüzlerce kii sraya giriyor ama bo dönüyorlar. u anda 200-300 kii srada var ama hepsi bo dönecekler. Et darda çok pahal. 50 lira olmu normalde 30 lira olmal. Fakir alamyor. Ne varsa hep fakir fukara eziliyor diye konutu.

KASAPLARDAN ET ALAMIYORUZ

Kezban Ylmaz ise, Sabah namazn klp, buraya geldim. Millet burada indirim var diye geliyor. Önümüz ramazan, oruçlu olacaz. Millet fakirdir, imkan yok. ben buraya 4cü kezdir geliyorum. Kasaplardan et alamyoruz. Burada da çou zaman et kalmyor. Srada insanlar bo evine dönüyor eklinde konutu.

DEVLETN BU DURUMA BR EL ATMASI LAZIM

Serdar Bulut, fakir insanlara devletin yardm etmesi gerektiini aktararak, Böyle bir rezalet olamaz. çekin bu sray. Yazk günah bu insanlara. anlurfada, Gaziantepte çevre ehirlerde Et Süt Kurumu arabalarla baka semtlerde et satyor. Burada insanlar sabah erken gelip, sraya giriyorlar. Buradaki insanlar hep fakirdir. Alacak durumlar pek yok. devletin bu duruma bir el atmas lazm dedi.

Ana Sayfaya Git