Kim neyle suçlanıyor

Kışanak ve Anlı, farklı gerekçelerle suçlanırken, iki ayrı dosya bulunuyor. Kışanak "örgüt üyeliğinden", Anlı ise 'örgütün amacı" doğrultusunda hareket etmekle suçlanıyor.

Haberler 27.10.2016 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnca gözaltna alnan Büyükehir Belediye Bakan Kanak ve Belediye Meclis Üyesi Ebakan Anl, belediyeye tescilli resmi araçlar silahl örgüt üyelerinin kullanmna sunmak, PKKllarn cenazeleri için araçlar tahsis etmekle suçlanyor.

ANLININ DCLE LçES

Anlnn Dicle ilçesindeki PKKllarn mezarlna belediyeye ait araç ve gereçleri tahsis ettii, kamu kaynaklarn bu amaç dorultusunda kulland, söz konusu mezarlktaki çalmalar denetlemek için zaman zaman bölgeye gittii iddia ediliyor

KIANAK 28 AYRI SUç

Kanak hakknda 28 ayr suçtan soruturma yürütülürken, bu suçlar arasnda PKK/KCKnn çars ve talimatlar üzerine yasa d toplant, gösteri ve yürüyülere katlmas, konumalarnda örgütün cebir ve iddet eylemlerini meru göstermesi de yer alyor

22 KYE GÖZALTI KARARI

Gözalt karar çkartlan 22 kiiden aralarnda belediye çalanlarnn da yer ald 16s Terörle Mücadele ubesi ekiplerince e zamanl gerçekletirilen operasyonda yakalanmt. Firari 6 kiinin yakalanmas için çalmalar sürüyor.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve DBPli Belediye Meclis Üyesi Frat Anl, belediyeye ait resmi araçlar silahl terör örgütü üyelerinin kullanmna sunmak ve araçlar teröristlerin cenazeleri için tahsis etmekle suçlanyor.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca silahl terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruturma kapsamnda dün akam gözaltna alnan Kanak ile devletin egemenlii altndaki topraklardan bir ksmn devlet idaresinden ayrmaya yönelik suçtan dolay gözaltna alnan Anlnn emniyetteki ilemleri devam ediyor.

- Kanak hakknda 28 ayr suçlama

Kanak hakknda 5 ylda iledii iddia edilen 28 ayr suçtan soruturma yürütülürken, bu suçlar arasnda PKK/KCKnn çars ve talimatlar üzerine yasa d toplant, gösteri ve yürüyülere katlmas, konumalarnda örgütün cebir ve iddet eylemlerini meru göstermesi de yer alyor.

Anlnn Dicle ilçesinde 2 yl önce PKKllar için mezarlk yaplmasnda belediyeye ait araç ve gereçleri tahsis ettii, kamu kaynaklarn bu amaç dorultusunda kulland, söz konusu mezarlktaki çalmalar denetlemek için zaman zaman bölgeye gittii iddia ediliyor.

- Nevruzda terör ve iddet eylemlerine tevik suçu

Soruturmada, 21 Martta Balar ilçesi Nevruz Parknda düzenlenen etkinlikte Kanak ve Anlnn örgütsel içerii bulunan sinevizyon gösteriminin yapld platformdan alanda bulunan kitleye hitaben PKK/KCK ideolojisi dorultusunda sözde öz yönetim ortamnn olumas yönünde çarda bulunduklar belirtiliyor.

Etkinlikte konuan Kanak ve Anlnn, Abdullah Öcalann muhatap alnmas, aksi halde terör eylemlerinin son bulmayaca yönündeki ifadeleri ile sözde öz yönetim ilannn ardndan bölgede teröristler tarafndan gerçekletirilen saldrlar direni olarak nitelendirerek terör ve iddet eylemlerini tevik ettikleri öne sürülüyor.

Kanakn HDP, DBP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafndan Öcalan ile görüülmesi gerekçesiyle DBP Diyarbakr l Bakanlnda balatt açlk grevi eyleminde yapt konumada, greve katlan kiileri destekleyerek, örgütün talimatlar dorultusunda gerçekletirilen cebir ve iddet eylemlerini meru gösterdii ileri sürülüyor.

Kanak ayrca, KCK yaplanmasnda da yer alan DTKnn yasad toplantlarnda yer almak ve Sur ilçesinde etkisiz hale getirilen ölen teröristin fotorafn belediye meclis toplantsnda bulundurup, terör örgütü lehine konuma yapmakla suçlanyor.

- PKK mezarlnn belediye imkanlaryla yaptrld iddias

Soruturmada, PKK/KCKnn amac ve talimatlar dorultusunda Anlnn denetimlerini yapt örgüt üyelerinin mezarlnn bulunduu bölgeye güvenlik güçlerince düzenlenen, bir askerin ehit dütüü Bayrak-5 ehit Uzman çavu Ökke Korkmaz Operasyonunda inaat alannda örgütce tuzakland tespit edilen 31 el yapm patlaycdan 28inin güvenlik güçlerince kontrollü olarak infilak ettirildii, operasyonda 3 el yapm patlaycnn teröristler tarafndan güvenlik güçlerine kar patlatld kaydediliyor.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve DBPli Meclis Üyesi Frat Anl akam gözaltna alnm, Basavclktan yaplan açklamada, Kanak ve Anl hakknda balatlan soruturmalarn devam ettii belirtilerek, gözaltna alnmasna ilikin gerekçelere yer verilmiti.

Soruturma kapsamnda, örgüt mezarlndaki çalmalarda yer aldklar iddiasyla haklarnda gözalt karar çkartlan 22 kiiden aralarnda belediye çalanlarnn da yer ald 16s Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince e zamanl gerçekletirilen operasyonda yakalanmt. Firari 6 kiinin yakalanmas için çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git