Kim’in küllerini Diyarbakır’a gömeceğim

Diyarbakır’da 16 yaşındaki bir uyuşturucu bağımlısı tarafından bıçaklanarak öldürülen Güney Koreli misyoner Jin Wook Kim’in (41) katiliyle bir çay ocağında dakikalarca yan yana oturduğu ortaya çıktı.

Haberler 03.12.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cinayetten be gün sonra bir kz çocuu dünyaya getiren Kimin ei Jung In Jang, Gelecekte Diyarbakrda yaamak ve eimin küllerini burada gömmek istiyorum dedi.

Jin Wook Kim ve Jung In Jang 2011 ylnda Güney Koredeki bir kilisede tanp evlendi. kisi de evliliklerinden önce ziyaret ettikleri Türkiyede yaamaya karar verdi. 2016 ylnda anlurfaya yerletiler. Jung In Janga göre Türkiyede yaamak istemelerinin sebebi kültür fark, samimiyet ve kendilerine iyi davranlmasyd. Türkiyede Bar adn kullanan Jin Wook Kim Korede baharat ticareti yapan bir irketin anlurfa temsilciliini açt.

Harran Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisansna balad. Koreli çift ve be yandaki oullar Ean Woo Kim üç yl mutlu ve huzurlu bir hayat yaad. Koreli çift 5 ay önce Diyarbakrn varo saylan Balar ilçesine tand.

KATLYLE YAN YANA

20 Kasm gecesine kadar her ey normaldi. Kim, saat 22.00 sralarnda kahveye gitmek için evden çkt. Soruturma dosyasndaki detaylara göre saat 22.24te Mevlana çay Ocann önündeki taburelerde oturup mahalleliyle sohbete koyuldu. Saat 23.22de mahallede Mao diye tannan ve psikopat davranlar gösterdii ifade edilen 16 yandaki S.D. çay ocana geldi. 10 dakika Kim ve Y.H. ile yan yana oturdu. Aralarnda bir diyalog geçmedi. Kim saat 23.34te kalkp evine doru yürüdü. S.D. takip ettii Kimin yolunu ssz bir yerde kesip 8 kez bçaklad.

ANLAMADIIM DLDE KÜFÜR ETT

S.D. ifadesinde o gece iki farkl uyuturucu kullandn, kamera görüntülerinin aksine Kim ile hiç karlamadn iddia etti. Kz arkadayla konumak için Kimden cep telefonunu istediini anlatan S.D., Vermek istemedi. El kol hareketi yapt. Anlamadm dilde küfür etti ve yumruk att. Bça salladm. Vatandalar toplannca telefonu atp kaçtm dedi. S.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jin Wook Kim ise ailesinin istei üzerine Güney Korede yakld.

Kimin ölümünden 5 gün sonra ei Jung In Jang, Ha Son ismini verdii bir kz dünyaya getirdi. çocuklaryla birlikte halen Diyarbakrda yaayan Jung In Jang, cinayetle ilgili gasp iddialarnn gazetelere yansdn ancak einin parmandaki alyans ve cüzdannn alnmadn belirterek unlar söyledi:

Bu yüzden bir insann öldürüleceine inanamyorum. Katili görsem ona Neden yaptn diye sorardm. Bir ay sonra Güney Koreye döneceim ancak gelecekte Diyarbakrda yaamak istiyorum. Biz Türkiyeyi çok sevdik. Türkler çok yardmsever insanlar. Eimin Diyarbakrda gömülmesini istiyordum fakat kaynpederim Güney Korede olmasn istedi. Ben gelecekte Diyarbakra geldiimde eimin küllerini buraya gömeceim.

KATLE MEKTUP YAZDI

- Jung In Jang cezaevindeki S.D.ye de bir mektup yollad. Jang mektubunda unlar yazd: Merhaba, Ben Jin Wook Kimin eiyim. Anlamyorum eime neden öyle yaptn. Ama sana kzmadm. Sonsuza dek cehennemde kalrsn diyorlar. Ama eim ve ben istemiyoruz. Sen de cennete git diye dua edeceim.

Ana Sayfaya Git